LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

Anonymous   18 July 2011 at 13:06

jUDIACIAL sEPARATION CASE

My son had problems with wife, and lawyer had filed the case of judicial separation as he said the divorce can be filed only after two year of completion of marriage. Now the wife has put the case for maintenance.She is earning a net salary of Rs 38000/-. How this case can be converted into divorce, or is there any other way that the marriage can be broken.

Anonymous   18 July 2011 at 11:32

objections under section 13 of CPC

can the clauses of section 13 of CPC which talks about conclusiveness of a foreign decree be used as an objection if the petition is for winding up of the company?
wouldnt the winding up petition be dealt with according to the rules and the laws laid down under the companies act ? urgent reply required.

Member (Account Deleted)   18 July 2011 at 08:38

DOB Differs in Birth Certificate And 10th CBSE Certificate

I am joining Merchant Navy, for which passport and CDC(issued by DG shipping corp of India) is required with same DOB.
My DOB in 10/12 cbse certificate is - 07/12/1992
Birth Cerificate - 09/07/1991

For passport birth certificate is required, and for CDC 10th class certificate is required. This difference of DOB in 2 documents is creating problem in my visa.

So What to do ??
Q-1
Can civil court issue instructions to change DOB in CDC(issued by DG Shipping Corp Of India) as per Birth Certificate??

Q-2
And for changing 10th class DOB there is time bound of 2 years in cbse, after that you cant change. I passed out in 2008 already.Can cbse change it now ??

Anonymous   17 July 2011 at 18:57

Maharashtra Cooperative Society Act

What are the rights & privileges of a Associate Member in a Cooperative Housing Society as provided under section 27(2) of Maharashtra Cooperative Society Act.

Anonymous   17 July 2011 at 16:54

after demise of original member,do associate member continue to be in a co operative housing society

after the member dies what happens to the associate member nominated by the original member.will he continue to represent the original member till the property is transferred to the nominated members.

Anonymous   17 July 2011 at 15:32

FEES

Respectable Experts,
I am an advocate. Please help in following matter:
I am appointed as 'Legal Adviser'on full time basis in the company. now i have to raise bill. My question is that in bill 'Retainer fee' or 'Professional Fee' or Legal Fee.
Thanks

Anonymous   17 July 2011 at 11:39

Appearance of POA holder in court cases.

Some time in July 2011 the APEX court has given some important ruling that a power of attorney holder can not appear and plead on behalf of any other person including a relative.

Those who have knowledge of this ruling may please either post citation or give case details.

mahendrakumar   17 July 2011 at 07:14

green circle before experts name

what is the significance/meaning of a green circle before the names of some experts?

Anonymous   16 July 2011 at 19:38

c.h.s parking issue

we were old tenants new construction took place .now no parking for us .all parking place full many members are holding 2 to 4 parkings .what we can do approach where .society formed almost 2 to 3 yrs before

Anonymous   16 July 2011 at 18:58

Request for Resignation


Sir,
I am presently serving a Engg Co at Calcutta where I joined about a year back. the duration of my probation was 06 (Six) months and they were to give me a written confirmation letter , but in the event of absence of such letter, the probation would be deemed to be contd ( as per appointment letter) In my case am yet to receive any written confirmation letter after laspe of more than one year and now they are asking me quit with by September 07, 2011, with full salary for July-August 2011 and pro rated basis salary till September 07, 2011. But as per my appointment letter I am actually entitled to 3 month noticed for both end would served and full salary for the 3 month noticed period are payable instead they are offering for 2 months only . Please advise what I should do? since its apprehension that they may serve me with termination letter as I am not a confirmed employee of theirs and such termination letter may bring a black spot in my career and future search for a job. Your advice at the earliest would be of immense help and very much appreciated