is company/firm necessary party for the complaint filed under section 138? i Heard In Anil Hadda case the Hon'ble Apex court said company is not a necessary party, is there any recent supreme court judgments which says company/firm should be arrayed as accused?
Anonymous
23 December 2009 at 22:52
Are there any amendments or changes on The hindu succession Amendment act 2005
One of my friend informed me that there was one change made Law commission in 2008 on the above said Amendment act.
Is that true?
If yes, what is that?
I am filed maintenance application and claim maintenance of Rs. 4000/- p.m.
Now I want to file interim application
My question is that what amount shall I mentioned in such application whether to mention Rs. 4000/- or less...
what the law requires
pls. provide citation...
Regards
Ravinder Sood
23 December 2009 at 21:30
whether sale cerificate issued under securitisation Act requires stamp? if so at what rate?
whether it requires registeration?
whether loan from bank can be secured by deposit of sale certificate without registeration? In other words, whether for equitable mortgage, regd.document is required?
Anonymous
23 December 2009 at 21:20
what mean by equity law?
for which purpose it used?
importance of it?
Anonymous
23 December 2009 at 20:54
I am mohamed asif mohinudeen, i had studied my sslc in karanata and now currently pursuing B.com bangalore university. my name is misspelt in my sslc marks card as MOHAMED ASIF MAIDEEN bcos of this mistake ... the same name is continuing till tis day
Anonymous
23 December 2009 at 20:52
Hi Exports,
I have been married for 3 years but my marriage is not registered.Now i want divorce . I have marriage affidavit that was done when i had applied for passport 2 years back. So is my marriage considered legal. An do i have to apply for divorce ?Please help me out with this.
Thank You.
allurisivajiraju
23 December 2009 at 20:29
Respected Seniors,
The Complainant obtained a power of attorney basing on that he filed a complaint against accused under section 138 of N.I.Act. Before or after filing of the said case he was not taken a permission from the Court to continue the case basing on the power of attorney. Now the stage of the case is for examination u/s 313 of Cr.P.C.
What is the fate of the case. Whether the complaint is maintainable without prior permission of the court to continue basing on the power of attorney.
Thanking you in advance.
Anonymous
23 December 2009 at 20:20
Gross salary of a person in financial year 2008-09 was Rs 1,30,000.His salary was not taxable so he did not file return in A.Y.2009-10.
But in this financial year 2009-10, his Gross salary is Rs 2,30,000 and he also got arrear salary Rs 20,000 of F.Y.2008-09.
He gets deduction u/s 80c is Rs 30,000 in F.y.2009-10. How much tax will he pay in A.y.2010-11. will he get relief u/s 89 for Arrear salry.
please suggest me
loan
How much is the limitation period of a loan amount if not paid on the due date. How long a bank initiate a legal action against the borrower