Thota
28 January 2014 at 23:23
Dear Sir,
I had already obtained Domicile Certificate issued by Bandra Metropolitan Magistrate Court in the year 1994.
This Domicile certificate states as staying in the state of Maharashtra for over 10 years.
As per new government rules, now Domicile certificates are being issued by Tehsildar Office(Old Custom House).
So my query is
==============
1)whether I need to obtain again a fresh Domicile certificate from Tehisildar office?
2) whether the new Domicile certificate is being issued as staying more than 15 years ? If so, whether I need to have re-issue of Domicile stating more than 15 years.
3)Whether my OLD Domicile(10 years) issued from Metropolitan Magistrate Court is valid as equal to staying of more than 15 years ?
Kindly help me what should I do and provide the guidance please.
regards,
C.R.THOTA
Pradeep
28 January 2014 at 23:17
An employee submitted false claim for availing LTC benefit by not disclosing the death of his wife and got the benefit of LTC payment. Later on it is revealed that his wife died prior to the availing his LTC claim. Now Management has taken serious view and issued charge sheet. Enquiry constituted . What type of punishment to be imposed and the quantum of punishment with case reference.
hon'ble experts
most effective and necessary 5 ideal basic tips for those just entered in the field of legal practice.Either civil, criminal or revenue.
1-
2-
3-
4-
5-
for the welfare of thousands of new lawyers please.
Dear experts,
one of 138 case pending last 3 years at Fast Track Court, Chennai. while so, the accused not appeared in single appearance. in this situation, we were taken lot of time taken FS and Summons, this situation how can i get NBW before the Magistrate,
Give me valuable suggestion:-
Any Case laws
and proceedure
the Cr.P.C. 82, section will apply or not.
Thanks
Pravin Naik
28 January 2014 at 22:26
1) can a bail application rejected by Sessions court, reapplied before the jmfc?
2) in which matters can the jmfc has the power to give bail?
Dear Sir
Kindly provide me some case law relating to Remedies of Breach of Contract ?
Thanks & Regards
Gaurav
Hello sir/madam,
My father book new home and in payment slip my mother name.
Also all document in my mother name.
Father buy home with his self money.
Suppose my parents divorce then who is owner of home?
Who have complete right to sell or aquire home,my father or mother??
Rupesh
28 January 2014 at 20:52
Hi,
I am selling my land in 40lakhs and the total amount will be credited in my account in one shot by buyer. do i need to pay tax on this sale amount and if yes then how much tax?
Rupesh
28 January 2014 at 20:21
Hi,
i am in talk with one purchaser for selling of my land. as per him i need to sign on land agreement whose validity will be 3 months. my question is whether this land agreement need to be registered in court? and whether this agreement is still valid after 3 months period?
Unregistered agreement to sell, order 6 rule 17, consumer courts powers to give stay.
I have an Agreement to sell entered in the year 1988 with a pvt ltd company for purchasing a plot in noida village abadi area, executed at Delhi office of the builder company.
I have paid full payment in installments and final payment was paid in the year 1997 for purchasing this plot. Various letters were issued by the company between 1988 & 1997 about progress in obtaining approvals from housing authorities.
I filed 3 cases against the builder in 2004
1.Suit for specific performance in Noida
2.Complaint in consumer court in Delhi
3.Criminal complaint under section 420 IPC in Delhi
When I filed case in Consumer Forum I only prayed for order of compensation from the builder and not possession of plot. At the stage of final arguments of this case i filed an Amendment application under order 6 rule 17 cpc for amending Prayer clause to add delivery of possession of plot from the builder or in alternative compensate as per circle rate of the area.( Application is pending )
I was depending on my suit for specific performance for delivery of plot but now i have come to know that in uttar pradesh agreement to sell are compulsorily registrable document since 1977. So no hope of getting plot from builder in that case.
Now my only hope is the consumer complaint case for getting plot from builder.
Dear Experts I need your esteemed opinion on this case on these points :
A. Is the application under order 6 Rule 17 only for amending the Prayer Clause of my complaint, is maintainable at the stage of final arguments please also provide supporting judgements ).
B.Does the consumer forums have power to order builder to give possession of plot to consumer when full payment has been paid.
C. Can consumer forums give stay ordering builder not to sale case property because the builder has now started selling the plots but i have no proof of that except site photographs.
D. Does I have any scope in the suit for specific performance in noida considering the fact that agreement to sell was entered in Delhi.
E. Can I pay stamp duty after 25 years on this agreement to sell.
F. Also what are the other things i can do to get plot from the builder.