LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

Ashok   06 December 2014 at 14:44

Tds possible for vat sales invoice ?

Dear sir,

We are manufacturer of Computer papers.Getting Paper from the paper mills ( Excercise and VAT Paid invoice on purcase ).
We supplying to some couriers. We fix some prices. we done 5% VAT invoices. Rightnow customer want my PAN for TDS deductions.
We done sales.Regarding this any IT notification is there ? kindly inform me sir.
Looking for your support.

Rudratapatel   06 December 2014 at 14:02

Nri husband cheated me

Hello,
I m Indian girl and victim of nri husband cheating. I have arranged marriage with my husband. He was very gud till he was here in India. But after he went to Usa, he not gave me any time. He really called and massaged me less. I had tell him but that time he said he was very busy so he could not give me time. He filed me. But after that his behavior was changed. He stopped to call me and only talked by massages. I have complained to his family. But that time my mother- in- law told me that he not like to call anybody and he only liked to do massages. And also she told me that she would try to tell him to call me. She also added long distance relationship is problem so I just would come there and then all would be alright. But one day, he told me he didnot care about me. He never come India. His behouior was also very rudely with my family. Again I told to my mother- in- law. And all was little k. But now, my spouse file is at end of process and I need affidavit of support from him. But he not ready to give me. And his family said they told me for that but there is no any result till now. I am very streeful. My life become very bad. Whole family become stressful and tensive. We don't know what can I do. He just use me and throw me as any paper....Please tell me.....
Is there no any way to wait for affidavit of support from him?????
Can I do case of him for use me and cheat me????
I don't care about my file.... Is there any punishment to him for his cheating ??????

Aman Kalra   06 December 2014 at 13:53

Purchase of Land in Kolakata urban area

I have land in kolkata, in which me and my brother are joint owner. However ownership is not transferred as it is in name of my father who expired..nd mother also expired.. value 3cr, a partnership company from delhi want to purchase my land and in consideration they agree to pay 1cr in advance and they also want i registered d proprty in there name aftr receiving 1 cr...now the question is..whether partnership firm can purchase? And is it safe to registered the property to the parnrship firm aftr receiving partial amount?

jagjit   06 December 2014 at 13:38

Stay on transfer order by apex court

SIR,
I HAVE FILED THE SECTION-9 APPLICATION AT MY PLACE IN WHICH MY WIFE HAS FILED THE TRANSFER APPLICATION U/S 24 OF CPC IN WHICH HIGH COURT PASSED THE ORDER TO TRANSFER THE CASE. I AM FILING THE SLP IN THE APEX COURT AGAINST THE ORDER OF HIGH COURT AND REQUESTED IN INTERIM RELIEF FOR THE STAY ON THE FINAL ORDER PASSED BY HIGH COURT, BUT THE MEAN TIME RECORDS HAS BEEN TRANSFERED TO MY WIFE PLACE ALREADY. MY QUESTION IS THAT,
1. IF APEX COURT ACCEPT MY SLP AND ISSUE NOTICE TO MY WIFE AND IF PASS THE INTERIM ORDER FOR STAY ON ORDER OF HIGH COURT THEN, WILL THE PROCEEDING OF THE CASE WILL ALSO TO STAYED AT HER PLACE OR NOT.
2. OR I HAVE TO FILE AN ADDITIONAL I.A. ALONG WITH SLP FOR PROCEEDING STAY AT HER PLACE.

Shaan   06 December 2014 at 12:41

Parking space in cessed building redevelopment

On redevelopment of a cessed building can the builder-cum-owner sell the parking space? Are there any free allotment of parking space for the old tenants?

geethika   06 December 2014 at 12:02

Legal heir - property

I am from a hindu family. My grandfather and grandmother has on son and one daughter. Iam sons daughter. My grandfather bought two homes, both two individual homes in the same compound. one registered in his wife name and another in his daughters name. (with the money he got by selling his fathers house). My aunt is living in her home and we were living in our grandmothers home(my grandmother got this home for his son i.e. my father. but didnot make any will). My gradmother died in 2005. My father died in 2010. My gradfather died recently. My aunt is claming that since my father is dead and the home is in my grandmothers name, she is claiming for the full property( she has her home and wants her mothers too). The original documents of our home are with her. Now we are thinking about shifting to another place, but we are not able to since she might sell without our knowledge. do my mother, brother and myself( iam married) have right our that property. can she sell without any one of us signing?

ajay kumar   06 December 2014 at 11:37

Females as legal heirs.


Experts kindly let me know that when for the first time in India under which Act females were given status of legal heirs and right to share the ancestral property ?

Kvijay12345   06 December 2014 at 09:59

Drt

In case of Unsecured Personal Loans a recovery certificate is been issued in which there is no mention of any property owned by the borrower.This same order is challenged by the borrower in DRAT . However the recovery certificate holder, Asset Reconstruction company has filed a miscellaneous application for the attatchment of the flat, in DRT while the appeal in DRAT is still pending and also sent a legal notice to the chairman of the society in which the borrower owns a flat requesting the society not to allow anybody to deal with the same flat in whatsoever manner.The flats mentioned are already mortgaged with other banks and the dispute over the home loan agreement is also pending in court. What will happen next? What are the remedies left with the borrower to stop the recovery proceedings?

sandeep pilania   06 December 2014 at 08:41

Epf contibution limit 1800

R/Sir,
I am working as a teacher in a private unaided cbse school since 10 years and getting salary 23000.as per epf rule our management was giving rs.780 as epf contribution. now pf limit increase from 6500 to 15000 so our contribution must be 1800 by us and by school. but school management deducted only 1100 (780+320) as per new contribution, saying that it will deduct on basic salary not total salary.
so tell me that can we get 1800 epf contribution according to law or not.
thanks

suman negi   06 December 2014 at 07:49

contemptuous action of lower court

In a trial court after the reader came to know that I am appearing in the supreme court of india he scheduled the same date for hearing (apparently under I fluence of other party) , despite the matter having been brought to the notice of the concerned judge the dates were not rescheduled. The inference drawn led to the promugation of orders, kindly let me know whether contempt of court has taken place, whether orders passed subsequently based on one sided hearing is regarded as ex parte order.