Someone change his First name through court by Affidavit, and then want to change the same in his PAN Card, but Income Tax want the Reason for changed name certified by gazetted officer.
can any one help me on this topic?
or some good reason that Department will accept easily..
please help
northsector
01 December 2009 at 11:50
It is submitted that a central Govt employee was on casual leave. there was some dispute with his neighbours. An FIR Under Section 452, 254, 506, 323 was lodged against him. What kind of disciplinary action has to be taken by the Govt Department ?
northsector
01 December 2009 at 11:46
It is submitted that a central Govt employee was on casual leave. there was some dispute with his neighbours. An FIR Under Section 452, 254, 506, 323 was lodged against him. What kind of disciplinary action has to be taken by the Govt Department ?
Kasab's lawyer has been changed.can any learned member tell me under which act and provision the magistrate is empowered to do so. And also whether accused can object such an order?
northsector
01 December 2009 at 11:40
It is submitted that a central Govt employee was on casual leave. there was some dispute with his neighbours. An FIR Under Section 452, 254, 506, 323 was lodged against him. What kind of disciplinary action has to be taken by the Govt Department ?
Dear sirs, Thanx for ur valuable advices but i would like to make it clear that a father and son both have signed joint agreement and both have equal right in the flat. The mainatainence slip comes in name of father. The son is not sure whether his name is in share certificate or not or only his fathers name exist. so if suppose his name is joint in agreement but his name is not mentioned in share certificate (as son is not aware), can the father sell the house alone if the sons name is not in share certificate.
does no name in the share certificate loose the right of son in property even though his name is joint in the agreement with his father?
I just want to know this if there is no name of son in share certificate only his fathers name exist so can father sell the flat alone taking no name of son in share certificate as a advantage? what remedy is open for the son now as due to some disputes the son is not residing with father. So can the father take away the right of the son and sell the flat alnoe without consent of son. The son is also not aware about nominations in the society..
PLz advice..
yoges
01 December 2009 at 11:30
Hi,
Can anybody plz tell me the appro. cost of incorporation of a pvt. lts. co. with an autho. capital of Rs.100000.
Reshma K
01 December 2009 at 11:06
Dear Sanjeev, Thanks a lot for your answers. I have a few clarification to understand it better.
1. So in the case of Lease/Rent are there some standard requirements. I mean, is it compulsory that there shoudl be a security deposit to be paid at the begining. If yes, is there is a set amount?
2. Does the payments have to be made monthly. Can it be once in two months etc?
3. In a lease agreement, there is usually a cluase saying that agreement can be terminated by notice by either side? Is there a set period of notice or are the parties free to decide what shoudl be the notice period?
4. Another important question i have is, since lease can be terminated by notice period usaully with a months time, Is it really required to have an agreement that the lease is for 11 months, 1 year or two years. Can we not just say or rather shouldn't it be that the agreement is on monthly basis, since in effect it means the same. Becuase even it is for 11 months or more, the tenanct will have to leave after receiving the notice.
4. Sanjeev, I am still not clear with the difference between price and rent. You seem to be saying that Price is the security deposit. Is that so. Then are you saying deposit is compulsory in every lease agreement?
Anonymous
01 December 2009 at 11:00
My client ( a brokerage firm ) has receied cheque of Rs. 6 lacs and it has been bounced due to stop payment. The drawer is liable to pay Rs. 2 lacs. so can we file case against drawer u/s. 138
Revenue laws
Respected Sir,
I am an Advocate but work in otherthan field of Revenue Laws.Please let me know that one property has been purchased in Uttar Pradesh in the year 2007 and Mutation Filed acccordingly.But no order has workout till date by related Tehsildar.What Legal step may take to compell Tehsildar to pass appropriate order. K.N.Saxena Adv. 1st Dec.2009