DEVENDRA
16 December 2009 at 20:25
Whether Assistant Raegitrar is a court while dealing matters u/s 101 of Mah. co-op. Societies Act ? If yes or no, why ? have any authority or citation ?
Anonymous
16 December 2009 at 20:13
Dear Sir,
I am practicing as an Advocate in Kakinada Bar (Adhra Pradesh).
I have a doubt that A, B and C brothers
A is an elder brother maintaining the business in a joint family, but there is no paper evidence. But some properties like i.e., Boats in the name of three brothers. As the mater stood like that, "A" became week and "C" took maintenance of the business and with the profits of the joint business he misused the the funds and with the profit money "C" Purchased lands, Building on his name and his family members sons and daughter name. Now can "A"s Grand son can file a suit against "C". and can he get the property. Suggest me some case laws on this point.
Thanking you Sir.
O. Mahalakshmi
Advocate,
Kakinada.
Anonymous
16 December 2009 at 20:11
I understand that a Notification has been issued under the Karnataka VAT clarifying the Declarations to be given for availing Input Tax Credit during the year 2009.
Pl clarify:
Is it applicable for existing Dealers also or for new registrations only.
Also what is the Number and date of Notification and has it been implemented now.
Is there any format for compliance to be done.
My Grandfather owned properties in TamilNadu. He partitioned his properties to his four sons by way of “KOORCHIT” in 1947. I was given to understand that koorchit need not be registered and it is a legally valid document.
But recently in a land dispute , an enquiry officer ruled that koorchit being unregistered is not legally valid and saledeed of 1981 executed based on this koorchit is not valid.
Is it right? Kindly enlighten me .
Best regards.
Anonymous
16 December 2009 at 19:46
Respected sir,
My wife has filed DV/DIV/$98-A against me and i have more than 100 evidences for that all these are false and febricated.
I too have filed a criminal complaintunder sec. 200 crpc in which she has been issued summon u/s 193 of IPC and in DP 3(u/s 388/506/120-B) in which order is at final stage and waiting for the order since 01-10-09 and NDOH i.e for order is 20-12-09.
Now they want to settle down , but actually i am not interested, i donot want to marry in future. They want me to agree for mutual diverse. First i was ready to give the divorce, in one condition that they have to give me the physical custody of my son who is 8 yrs old, they agreed for that and want two lacks in liew of that. I too agreed for that . But that that there was no response, But i want to take a advise from you that in case, they are not giving me the custody of my son, because they know the my father is have a proper of nearly 10 crores and they told some one that after the diverce and when my son will be completing the 18 years. He will fight for that. Is there any provision that my son cant not claim, my parents property, evedn ansestor property.
So i will take my decision after that.
with regards.
Anonymous
16 December 2009 at 19:44
Respected sir,
My wife has filed DV/DIV/$98-A against me and i have more than 100 evidences for that all these are false and febricated.
I too have filed a criminal complaintunder sec. 200 crpc in which she has been issued summon u/s 193 of IPC and in DP 3(u/s 388/506/120-B) in which order is at final state and waiting for the order since 01-10-09 and NDOH i.e for order is 20-12-09.
Now they want to settle down , but actually i am not instered as i donot want to marry in future. They want me to agreem for mutual diverse. First i was ready to give the divorce, in one condition that they have to give me the physical custody of my son who is 8 yrs old, they agreed for that and want two lacks in liew of that. I too agreed for that . But that that there was no response, But i want to take a advise from you that in case, they are not giving me the custody of my son, because they know the my father is have a proper of nearly 10 crores and they told some one that after the diverce and when my son will be completing the 18 years. He will fight for that. Is there any provision that my son cant not claim, my parents property, evedn ansestor property.
So i will take my decision after that.
with regards.
g v venkatarao
16 December 2009 at 19:19
I want to take on lease for a period of 20 years of 300 sq yds site for running an Industry form a person who is having SALE CUM GPA from the owners and that SALE CUM GPA is in forceable condition at present. So please suggest me the procedure & conditions for obtaining lease deed from the GPA Holder
Mahaveer
16 December 2009 at 19:18
Hi,
Can you please tell how to decide the value of stamp paper require for any agreement ?
Does it some % of the agreement value ?
Thanks.
Ashok
16 December 2009 at 18:27
Background: Every trustee has to keep regular accounts of the trust which have to be audited annually by Chartered Accountants or persons authorised under the Act. A Chartered Accountant can audit accounts of any public trust but the persons authorised under the Act are permitted to audit accounts only of public trusts having a gross annual income of Rs. 3,000 or less.
Query:
Who are the persons authorised under the Act? What is their qualification? Where they needs to be registered?
What does it mean by Restoration of Divorce Case?
Hi,
I would like to know what does it mean by restoration of divorce case? For example if family court grants the divorce to wife and husband challenges this order in high court and high court restores the divorce given by family court? Does it mean the earlier divorce given by family court is temporary set aside or the complete order is reversed cancelling the divorce given by family court?