Anonymous
21 July 2010 at 11:51
We have purchased a property in Goa from a Partnership firm and the sale deed is signed by both partners. Now we plan to develop the property and approached a financial institution for a loan. their panel lawyer has opined that as the spouse of the partners is not made a confirming party to the sale deed (under communion of asset law of goa) that we require to undertake modification/ rectification of the sale deed making the spouse the confirming party in order to go ahead with the mortgage of the property for finance purpose.
regards
Anonymous
21 July 2010 at 11:17
Mrs. X and Mr. Y are husband and wife, and are joint owner of their residential flat. This flat is their self acquired property. Both have 4 children - two sons and two daughter.
Mr. Y died without making a Will in anyone's favour. Now what is the status of Mr. Y share , as the nature of the ownership of flat is joint ownership.
My Query is --
A) What mechanism will decide Mr. Y share, in absence of any agreement?
B) Will the flat devolve upon the other owner who is the wife of Mr. Y, automatically?
C) Will that share of Mr. Y in the joint ownership devolve upon the all legal heirs of Mr. Y?
D) Mrs. X wants that the flat should be transfered to the two sons of Mr. Y only, excluding the two daughter, Can she do that?
Anonymous
21 July 2010 at 11:14
Sir:
I would like to know the rules regarding video recording of the AGM of a housing co-operative society.
Thanks.
Suren Khirwadkar
*
Anonymous
21 July 2010 at 10:49
Need help in finding the best Lawyer in Mumbai practicing in Family Law. One of my friend is in distress and needs a very just and aggressive Lawyer to take up his case. Can I get the details of one such Lawyer
shweta Verma
21 July 2010 at 10:37
Respected Sirs,
Asst. labour Commisioner & Competent Authority under Payment of Gratuity Act, has ordered to pay our company gratuity on the basis of Madras High Court Ruling that 240 days in 5 year will be deemed to be one complete year.
Please suggest our course of action, should we go in appeal or pay Gratuity to the employee.
Regards
Shweta Verma
Anonymous
21 July 2010 at 10:36
Hi there,
I was purchased a property in the name of my wife before 25 years.The sale deed of that prperty on the name of my wife.I have a power attorny and i am the only person who paid full and final amount to the landloard. I have a orignial recipt of that payment. My wife not with me last 22 years. I am stay in that property continuesly from the date of purchasing. But few days before he file the petition in the court for demanding that she is the honour of that property and want back that house.
sir/madam
i want to know about that i am the honour of that property or not. If not plz suggest me something.
ajith
21 July 2010 at 09:44
Hiiii....
I wud like to know the process for writing a stamp paper regarding money which is given by me..consider the amount as 10L.so please do provide me the way of writing it legally...i also need the way of signing the witnesses
priya rajkumar
21 July 2010 at 09:41
Sir, I am Hindu and a married woman. My father has a self earned independent house. About 6 yrs ago my father registered his house to my only brother without my knowlegde. I came to know only now. Is there any rights for me to ask my fahter that he has given away the property without my knowlegde, without getting no objection from me or even informing me. I am in good terms with my father. Or can my father reverse the property in his name back without my brother's support. Plz guide me sir with your valuable suggestions
Public Interest Litigation
Is any jurisdiction clause applicable to file PIL under article 226 in High Court or in any high court will file PIL?