Ravindra Singh
14 May 2013 at 19:57
Hi,
I joined an export co. on 15th Jan.2000 and left the job on 22nd Feb. 2013 after service of 13 years and one month.
Co. paid me salary for the month of Feb., and notice salary.
I sent a request of gratuity disbursement and after reminders I was sent a cheque without giving the proper calculation details.
Again after reminders for the calculation I have not received any satisfactory reply so far.
I sent a letter with the calculation of right amount to be paid to me and requested for balance amount payment. I received a reply that whatever they have calculated is right and again they have not given any calculation.
The formula I used for the gratuity calculation is as under-
Last basic salary drawn x 15 x no. of years served
26
Earlier given cheque I have already deposited in my account. Can I go to court for the recovery of the balance amount? What will be the procedure?
Kindly advise.
Ravindra Singh
Ghouse Mohiddin
14 May 2013 at 15:33
Sir,
One of my friends working in University has persuaded the higher studies from the same university under distance education scheme. but unfortunately not taken the permission from hiher authorities assuming that persuading the higher studied from the parental university will not required permission moreover it will not affect the work atmosphere.Now the personal dept of the university refusing to enter the higher qualification in Serive record stating that prior permission has not taken.Please help in this matter.
Regards
Ghouse
(mohiddinghouse@yahoo.co.in)
Dear Experts,
My apprentice has been complete according Apprentices Act, 1961 in a reputed organization .
now the same company has vacancy into same department.
But deny my application request, and they are recruiting fresh employees.
Please suggest, what I can do for this situation.
Which amongst the two is the special Act(1) Industrial Disputes Act 1947 (2)Advocate Act 1961.
Notified Sec. 30 of Advocate Act give right to Advocates to practice before any judicial forum without restriction.
Industrial Disputes Act puts restrictions.
Both Acts are special in their fields.
Which Act would prevail?
Mahavir Jangir
14 May 2013 at 10:25
Myself Mahavir Prasad Jangir retired from Indian Air force as Junior warrant officer and joined Baroda Rajasthan Gramin Bank as probationary officer through open competitive written Exam and interview by availing only age relaxation but No reservation quota of Ex-serviceman as there is no reservation in officer Cadre in Govt organization. Now for better career opportunity I applied for PO through IBPS in public Sector Banks and subsequently I was successful through the process of selection and allotted Oriental Bank of Commerce as per my preference and merit. I received appointment letter from Oriental Bank of Commerce to Join the Bank after relieving from present Organization. On the basis of appointment letter I served notice for resignation to present organization. And approached for extension to join the Bank as I was to relieve from my present Bank .Now I have received a letter from Oriental Bank of commerce mentioning that my appointment is cancelled on the basis of that I have availed age relaxation while joining my present Organization and I am not eligible for age relaxation given to ex-serviceman. I want to file an appeal agaist the decision of the Bank because age realxation norms are set GOVT of india not by Bank.And no circular or notification mention about restriction of age relaxation..
Please help me out.
Thanking you
Mahavir Jangir
9530024339
mpchoyal@gmail.com
deepak
13 May 2013 at 18:43
at present i m wrkng in gramin bank as an office assistant and got selectd in union bnk in clerical cadre but at interview time i did not shown to interview board that i am wrkng in gramin bnk,i want to know that if i resign from gramin bank and joins ubi without noc then will there be any problem?If suppose ubi comes to know that in future that i was already in job in gramin bnk when i gave the intervw for ubi then will it create problem for me like termination frm job or aything else.plz helppppp sir
Rakesh Kaushik
13 May 2013 at 12:11
Dear Experts,
Kindly advice me on an issue.
Sir, in my company,an employee join in 01.09.2008 and he is retired on 25.08.2013.
My Question is,
What he is applicable to get Gratuity amount?
Kindly advice
Regards
Rakesh Kaushik
Bobby
13 May 2013 at 11:18
I am working in a BPO company in Karnataka. As the work has gone down, they are removing employees. I have been called for a meeting:
1. Is it better to resign or get terminated?
2. Which documents do I collect at the time of resignation?
3. Which documents should I not submit at the time of resignation?
4. What precautions should I take while signing any letter of resignation/termination given by the company?
5. Any other information useful for a smooth transit to a new job.
JAYANTA KUMAR DAS
12 May 2013 at 09:55
Respected Sir / Madam,
Is it possible to claim regularisation of my contractual appointment in the present days ?
I am working since 11.11.2003 as a contractual lecturer in a state govt. owned Diploma Engineering College. I have educational qualification according to AICTE norms.
Thank you.
Family pension
Deceased employee left behind a physically handicap son and family pension sanctioned to him . in the order it has given that the full pension is given till 2013 and after that half pension for life time. pls guide me as some one told that the PH Persons will get full family pension till life there will be no deduction of pension if any G.O is there pls help us out.