LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

Anonymous   12 December 2009 at 15:26

Enterpreniur memorandum

Dear Sir,
I am professional working as a tax consultant , whether i can apply as a service unit at District Industries Center & apply in enterpreniur memorandum ? pleas clarify (by my view services are not defined in the said) thanks.

Jwala   12 December 2009 at 15:06

Allotment of Minimum area under redevlopment of pagdi system

We(My Family) stay in mulund (Mumbai) from last 30 years and our building is under pagdi system. My building is almost 50 years old. The landlord is planning to redevelop (reconstruct) this building. My area of home is below than 100 sq.ft.

In my building there are more than 40 rooms, and area of each room is not more than 300 sq.ft.

I just want to know that after redevelopment of my building, how much minimum area would be alloted to me as per property laws and whether i have to pay for that or not.



Anonymous   12 December 2009 at 15:02

Maharashtra Stamp Duty Amnesty Scheme

Two years ago I had applied under the Maharashtra Stamp Duty Amnesty Scheme. My flat was bought between the period 1980-85. I haven't heard from the stamp duty office. What is the status? Does my application still hold? And do I have to re-apply when the amnesty scheme is reintroduced? I have the acknowledgement from the stamp duty office. Thank you

RITESH KUMAR BANSAL   12 December 2009 at 14:31

Change of Name

Dear All,

Please tel me how one's wife's surname can be changed?

sanjeev   12 December 2009 at 14:17

Can a person use, any paper of assessment order by an civil

Dear All,
I want to know that Can a person use photocopy of any paper on behalf of them suit has been done after assessment order (Case resolved) by an civil court again for suit.
If yes what is the procedure.
Sanjeev

Surender Oberoi   12 December 2009 at 13:42

Interpretation of judgment

Dear Hon'ble Members,

Can any Hon'ble member of legal fraternity enlighten the applicability and/or restriction of the judgment delivered by the Apex Court in TMA Pai Foundation Vs State of Karnatka AIR 2003 SC and Islamic Academy of Education & Anr Vs State of Karnataka AIR 2003 (6) SCC vis-a-vis Coaching Centres
and /or a consumer - a student with any coaching centre ?

Sunny Honey   12 December 2009 at 13:29

RTI Act, 2005 (URGENT REPLY REQUIRED)

A PIO DISPENSES THE INFORMATION CONCERNING A PERSON,(HAVING RELATION TO A MATTER IN RESPECT OF WHICH A DEPARTMENTAL ENQUIRY STANDS PENDING) TO A INFORMATION SEEKER UNDER RTI ACT, 2005.


SINCE THE RULING AVAILABLE IN THE CASE OF SARVESH KAUSHAL vs F.C.I. AND OTHERS 243/ICPB/2006 AND 244/ICPB/2006 CLEARLY HIGHLIGHTS THE FACTS DULY GIVEN CONSIDERATION BY THE AUTHORITY BEFORE WHOM SUCH ISSUE WAS PENDING THAT --- NO DISCLOSURE IN CASE OF PENDING DEPARTMENTAL ENQUIRY (AS IT WAS COVERED BY SECTION 8(1)(J) OF THE RTI ACT, 2005.

NOW SINCE THE PIO HAS DISPENSED THE INFORMATION RELATING TO A MATTER IN RESPECT OF WHICH ENQUIRY WAS PENDING, CAN THE PERSON WHOSE INFORMATION IS SO GIVEN BRING OUT AN ACTION FOR DAMAGES IN FORM OF DEFAMATION AGAINST THE PIO FOR GRAVELY VIOLATING THE PROVISIONS OF THE RTI ACT / OR GROSSLY VIOLATING THE DUE CONSIDERATIONS ARRIVED AT BY THE AUTHORITY DECIDING SUCH ISSUE IN THE AFORESAID RULING.

AN URGENT REPLY IN THE MATTER REQUIRED.

Sunny Honey   12 December 2009 at 13:15

RTI Act, 2005 (URGENT REPLY REQUIRED)

As per the provisions of Section 8(1)(j) of the RTI Act, 2005, PIOs are restricted from dispensing with any private information relating to a person/individual. NOW WHAT IF, THE PIO DISPENSES WITH SUCH PRIVATE INFORMATION CONCERNING A PERSON TO THE THIRD PARTY I.E.(INFORMATION SEEKER) IN AN RTI APPLICATION,

1) CAN THE PERSON WHOSE INFORMATION IS SO SENT BRING OUT AN ACTION FOR DAMAGES AGAINST SUCH PIO BY FILING A CRIMINAL CASE OF DEFAMATION AS GOVERNED BY PROVISIONS OF SECTION 500 I.P.C OF 1860 ?

2)IF NOT, WHAT RECOURSE THE PERSON (WHOSE INFORMATION IS SO GIVEN HAS, TO TEACH THE PIO A LESSON(AS THE PIO HAS RELEASED AN EXEMPTED DISCLOSURE GOVERNED BY SECTION 8(1)(J) OF THE RTI ACT, 2005.

AN URGENT REPLY IN THE MATTER WILL BE HIGHLY APPRECIATED.

MAIL ME EARLY...THANKX

Anonymous   12 December 2009 at 12:29

my shop

sir,
my father-in-law expired last year. his heirs are two sons and a daughter(who is divorced and living with us). my father in law owned a garment shop in which my husband was doing business with him since 20 yrs. my brother in law had got seperated(not legally) and was running another shop which is in my husband's name.my father in law did not make a will
after his death my husband took a new trade licence and vat registration on his name and started running the business
now, my brother in law is suddenly coming in the shop and demanding that he too has rights to sit and do business from this shop as it is running much well comparitively. the elders of the family tried to make him understand, also we tried with some monetary settlement but of no avail. we filed for an injunction order in the court, of which the proceedings are still going on. my question is that will the injunction order be granted,how long can the proceedings go.and due to which points can it be cancelled or revoked.
thank you. pls reply at earliest.

Anonymous   12 December 2009 at 12:28

my shop

sir,
my father-in-law expired last year. his heirs are two sons and a daughter(who is divorced and living with us). my father in law owned a garment shop in which my husband was doing business with him since 20 yrs. my brother in law had got seperated(not legally) and was running another shop which is in my husband's name.my father in law did not make a will
after his death my husband took a new trade licence and vat registration on his name and started running the business
now, my brother in law is suddenly coming in the shop and demanding that he too has rights to sit and do business from this shop as it is running much well comparitively. the elders of the family tried to make him understand, also we tried with some monetary settlement but of no avail. we filed for an injunction order in the court, of which the proceedings are still going on. my question is that will the injunction order be granted,how long can the proceedings go.and due to which points can it be cancelled or revoked.
thank you. pls reply at earliest.