LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

RITESH KUMAR SINGH   13 February 2014 at 00:10

Complaint against police officer

can we file complaint against police officer who are falsely filing fir against me and making it true in their supervision report on the date of incident i was on duty about 1500 km away from place of incident

V K VIJAYARAGHAVAN   12 February 2014 at 23:36

Settlement to workers

Sirs
A Ltd company having incurred losses for 10 years wants to make settlement to workers in one of its factories and has started another factory in another location an year ago due to certain advantages . How to go about it under ID act

stani   12 February 2014 at 22:41

Domestic violence and maintainence case

Dear sir,
the matter is in court for maintainence and my husband has applied for application to court for access of the child and today was the court date. and somehow i failed to reach the court today what could be the consequences? what is injunction order to the say and what happens next? how will it affect the case?
as my lawyer says he put an injunction order to respond to the say for application for access of the minor child and the child is with me. he has asked for another date to submit my say regarding the application of the access of the child. pls help

prateekkkk   12 February 2014 at 21:42

Doubt

rESPECTED EXPERTS,

I HAVE FILLED A CASE IN OFFICE OF CHIEF COMMISIONER, PERSON WITH DISABILITIES... I WANT MY ADVOCATE BE APPEAR BEFORE CHIEF COMMISIONER IN HEARING...IT IS A judicial proceeding within the meaning of sections 193 and 228 of the Indian Penal Code and the Chief Commissioner, the Commissioner, the competent authority, shall be deemed to be a civil court for the purposes of section 195 and Chapter XXVI of the Code of Criminal Procedure, 1973.
CAN I HAVE POWER TO ASK FOR APPEAREANCE OF MY ADVOCATE ON MY BEHALF ???

rajib   12 February 2014 at 21:36

Service tax on purchase of flat

sir,
I had booked the flat in Dec 2008 & it was under construction. While booking the flat in the agreement between builder & self ,there was no mention that I have to pay service tax .now once registration of sale deed has to be done ,am I liable to pay service tax on the flat.kindly reply.

kamalkant mishra   12 February 2014 at 21:20

Is voting right to patron member under charitable trust

Dear sir, I am a patron member in a charitable trust since a long time, after two months there is an election for the commitee members, I want to know being a patron member whether I have right to vote or not ? Would you Please clarify the rights & duties of a patron member in terms of above trust.
Thanks...

RAJESH CHOPRA   12 February 2014 at 20:21

Reply to rti

Dear Sir,

I had filed an RTI seeking information from delhi Police. The RTI application addressed to the concerned DCP's office was routed thru police HQ thru APIO/PHQ and requisite fee deposited in cash. 30 days are over and I have not yet recd any reply.

Pls advise what is the recourse available for me. Should I contact the concerned DCP's office

Thanks

Dileep Vaidya   12 February 2014 at 20:18

Stamp paper amount required for power of attorney

I stay at Maharashtra & want to give Power of Attornry to my uncle for attending various matters related to my Land. Power of attornry will NOT give right of sale/Pledge to my uncle.

What amount of stamp paper should be used
On which site I can see amended stamp value required amounts under Article 48 of Bombay Stamp Act ?

dhiraj   12 February 2014 at 19:52

Employer delaying the process of attestation of pf withdrawal form

dear sir
iwas working in a chennai based company for 3 years and later resigned with the company after getting the releivng letter,but now after 4 years later i want to withdraw my PF money due to unemployment for 4 months and Health issues .the previous comapny is delaying the process of attesting the documents sent and my withdrawal procedure for more than 2 months.they do not respond on the phone neither by mails and give un circumstantial reasons for delay, i have xerox copies of documents submitted and also the pod copy from courier for receivng documents at their end.
Please suggest me the directions in order the employee does attestation at earliest,can i submit the same documents to local PF office in other place other than chennai by getting attested documents through a gazetted officer or post master.
Dheeraj

Annu   12 February 2014 at 19:49

Sale agreement on plain paper

SIR,
Is the Sale Agreement on plain paper valid in the eye of law.The agreement has all the payment details and transfer of possession to the purchaser(me).it was made in 2008 but the sale deed is not yet registered in my name because the builder is mischevious.
how can i proceed ahead now and what options are there for me as my money is blocked?