HARSH
14 November 2014 at 13:00
Dear Sir,
I want to change the Designated Partners in existing LLP which is Registered in Mumbai with Capital of Rs 100,000
Please guide me through the process -
Further, Deed of Admission is required to be executed or Whole LLP Deed shall be executed afresh ?
Further, If only deed of admission is required to be executed, then How ?
It is to be printed on Legal Paper and Franking should be done or not ?
And if franking is to be done , then of how much Rupees
Further, after franking, stamp duty is also to be paid ?
If yes then how much ?
Please help.
dskiran
14 November 2014 at 12:30
Respected Sir, A,B,C & D are own brothers. They have Rs 100/- ancestral property(house & agricultural land) which was given by their father in 1964 and it was registered in revenue office as (ABCD)combined property.
In 1993 A forcefully made an agreement on Rs 50 non judicial bond paper by threatening B,C & D. As A-61%, B-19% C-13% D-7%. But it is not registered yet now. From the last 21 years every one is enjoying their own property by paying taxes on combined bill paper. Will agreement on Rs 50 non judicial stamp papers among 4 on brothers valid in court or not kindly answer my query sir thank you
Rohit_talukdar
14 November 2014 at 10:53
Dear sir,
This is further to my last query regarding trail of my friend under section-376/417.
FIR dated 27.05.2013.
Last week examination of prosecution witness happened.
PW1 – Examination in Chief
1.0 From the October’ 2011 we (with Accsd) meet each other, exchanged phone no. We keep in touch over phone regularly. Our friendship grow-up. Then this friendship turned into love affairs.
2.0 Accused promised me to marry. As I am 24 years old then and I completed Bachelor degree from “X” college, I consented to that proposal. Promise of marriage was with in 2011 to march’ 12.
3.0 Then we were in a room of “Y” hotel on 03.04.2012. There our physical intimacy grownup. We met and cohabited there. The room no. was 25.
4.0 I requested Accused to inform the matter to his parents and he did the same as told by him. I also informed to my parents.
5.0 I and accused signed in the register of the hotel as of our name but I changed my surname.
6.0 I alone visited the hotel but I did not found our name in the register as it was destroyed. Then Accused told me that he and his brother-in-law did the same.
7.0 Later accused refused to marry me. I had tried our best but matter was not settled.
8.0 15 day’s prior to the marriage of accused with another girl, accused threatened me.
9.0 Then on 28.05.2013 I lodged this complain. Marriage of the accused was 27.05.2013.
CROSS Examination
1.0 Neither in161 nor in 164 nor FIR this room no. 25 of the hotel is mentioned.
2.0 Neither in 164 nor in FIR the matter “signing in the hotel register and destruction of Evidence” mentioned. (161 checked. But same was not in 161 statement also).
3.0 Neither in 161 nor in FIR the statement of threatening by accused is mentioned but same is mentioned in 164 statements. (Again 164 checked. But same was not mentioned).
4.0 VG knew that the accused was in service at Calcutta during that time.
5.0 VG also working in a beauty pearlour near the hotel (5 mins distance by walking).
6.0 VG denied all other suggestion put up by defense lawyer.
PW-2, PW3 & PW4 ----- Declared hostile.
PW5 – Mother of VG
Examination in chief
1.0 I know Accused. My daughter and accused love each other from school days (from 12th standard).
2.0 Accused “without any reason raped my daughter” in that hotel.
3.0 Accused confessed me over phone that he did the same. I told accused to settle the matter by yourself and my daughter as this matter is between accused and my daughter.
Cross Exam
1.0 I did not told the above matter to Police.
Then Register of the Hotel is called. destruction of evidence has not been found. Also name of Accused and VG have not found in the register.
Now next phase witness examination will start tomorrow.
Please give opinion on the above regarding probability of conviction.
Above matter are explained as per true copy of evidence paper.
AdYVPatil
14 November 2014 at 10:32
If release deed is executed without consideration by sisters, can it be challenged in court of law? If yes then on what ground?
Dinesh
14 November 2014 at 10:10
Dear Respected Experts,
Our society in Mumbai has gone for redevelopment. 2 Towers have already been constructed on a plot that was available in the society and no member had to vacate the current premises.
It took the builder 6 years to construct the 2 towers which he promised he would do in 2 and a half years.
Now to expedite the process of redevelopment, the society is asking the members to go for one flat in the current phase when it starts and take the other flat in the next phase.(We have an agreement wherein we will get 2 flats for the current flat we hold. eg., if we have 1 flat of 500 sqft we will get 2 flats of 500 sqft after redevelopment of the society)
Looking at the builders track record and also the committee members malafide intentions, we have decided against going for this option.
But the society has taken signtures of many members who they have convinced to go for the option of 1 flat now and 1 later. But many of them are those for whom one flat itself will be double their current small flat, hence they will anyways get one flat, so it does not make any difference to them.
Now the question I want to ask is : Can the society force the members to go for the option of one flat now and the other later, if the member does not feel secured to go for that option as the member will give up the flat and take one flat, but what if later on the project gets stuck and we do not get our 2nd flat!!! as once our original house is demolished, it'll be difficult to run after the builder to get our second house.
The committee has called a special general body meeting next week seeking to pass a resolution, saying on the request of members, 1 flat will be taken in the current phase n the other flat in the next phase.
They are showing it as if the members have requested for the same whereas it is the committee members and their cronies who are going around trying to convince people to opt for one house now and the other later.
Would appreciate your valuable advise in the matter and thank you all in advance for spending your valuable time in reading my query.
Thanks.
ravi
14 November 2014 at 09:42
"A" a self acquired property house owner and he has 3 sons "B","C" and "D" . Due to some problems "A" required some money . so shall "D" can purchase his fathers property with sale consideration according to market value ?
is it correct?
leeladhar
14 November 2014 at 09:30
Sir, I belong to scheduled caste in Sir, I belong to scheduled caste in madhya pradesh (mp). My grandfather madhya pradesh (mp). My grandfather transferred to Sagar (mp) from transferred to Sagar (mp) from maharastra in 1960. In his service maharastra in 1960. In his service record his caste would be either Hindu/record his caste would be either Hindu/Telugu as due to castcism he afraid of Telugu as due to castcism he afraid of being SC. he didn't get benefit of being being SC. he didn't get benefit of being SC. My father has done his 1st to 3rd SC. My father has done his 1st to 3rd from Maharashtra. My original caste I.e. from Maharashtra. My original caste I.e. beldar has been mentioned correctly in beldar has been mentioned correctly in his leaving certificate. While taking his leaving certificate. While taking admission in 4th class again my admission in 4th class again my Grandfather mentioned his caste as Grandfather mentioned his caste as Hindu. So my father 12th leaving Hindu. So my father 12th leaving certificate bear Hindu as caste. While certificate bear Hindu as caste. While giving me the admission in class my giving me the admission in class my caste has been correctly mentioned as caste has been correctly mentioned as Beldar . In my sister educational record Beldar . In my sister educational record also been mentioned Beldar. As my also been mentioned Beldar. As my records were correct I have obtained the records were correct I have obtained the Caste Certificate from SDM. Now sir my Caste Certificate from SDM. Now sir my question is: 1. Being a True SC question is: 1. Being a True SC beneficiary, should I apply for beneficiary, should I apply for government job. 2. My base is: I) I truly government job. 2. My base is: I) I truly belong to Beldar community as I have a belong to Beldar community as I have a community certificate also. My relatives community certificate also. My relatives are still doing job related to are still doing job related to our caste. ii) our caste. ii) my individual record is correct. my individual record is correct. It is It is worth to mention that my father didn't worth to mention that my father didn't benefit being SC as he didn't possessed benefit being SC as he didn't possessed the required documents nor he was much aware about that. When he came to know that government gives us benefits t then only he rectified my records.. records.. Please help me sir... I belong to a very normal family.
Anonymous
14 November 2014 at 08:43
Sir, I belong to scheduled caste in madhya pradesh (mp). My grandfather transferred to Sagar (mp) from maharastra in 1960. In his service record his caste would be either Hindu/Telugu as due to castcism he afraid of being SC. he didn't get benefit of being SC. My father has done his 1st to 3rd from Maharashtra. My original caste I.e. beldar has been mentioned correctly in his leaving certificate. While taking admission in 4th class again my Grandfather mentioned his caste as Hindu. So my father 12th leaving certificate bear Hindu as caste. While giving me the admission in class my caste has been correctly mentioned as Beldar . In my sister educational record also been mentioned Beldar. As my records were correct I have obtained the Caste Certificate from SDM. Now sir my question is:
1. Being a True SC beneficiary, should I apply for government job.
2. My base is:
I) I truly belong to Beldar community as I have a community certificate also. My relatives are still doing job related to our caste.
ii) my individual record is correct.
It is worth to mention that my father didn't benefit being SC as he didn't possessed the required documents nor he was much aware about that. When he came to know that government gives us benefits then only he rectified my records..
Please help me sir... I belong to a very normal family.
sureshkumar
14 November 2014 at 08:02
sureshkumar
advocate,high court,madurai,tamilnadu
dear members,
In the year of 2013 Honble C J P.Sadasivam avl gave a breaking judgement related a scavanger died when he was working in latrin tang cleaning the goverment give compensation amount of Rs 10,00,000/ to his family.
Now i want the judge ment and G.O
PLEASE HELP ME
Limitation act, 1963
Under Article 65 of Limitation Act, claim to land property in case you have title to the property is 12 years, after which diverse possession can be claimed on such land.
In my case the construction was done on the land by me vide Commencement Certificate dated 9 Jan 2001, so my limitation period will commence 1 year after that. My 12 years are complete on 9 Jan 2014.
However there is a police complaint made by land owners on 8 Feb 2001 (this does not affect me) and a letter to the Talathi on 1 Sept 2004 merely informing him about the occupation and telling him to not transfer the 7/12.
Does this affect my limitation period