A marriage was solemnized and registered in India according to Hindu rites and ceremony in February 2011.The Hindu husband has a domicile of India and he is a citizen of India. Before marriage, the Hindu wife had not a domicile of India as she has been residing in foreign country since 2006 but she is a citizen of India. After one month of the marriage, the wife alone went back to foreign country in March 2011 and she has been still residing in foreign country. The husband is residing in India now. After that, Wife has filed a petition of divorce before the family court of India u/s. 13 (1) (i a) of the Hindu Marriage Act through power of attorney in the year 2013. Now, the husband has still domicile of India and he does not want divorce. The divorce case is on the stage of reply/written statement in the family court of India.
Note: Before marriage, during the marriage and after the marriage the husband has been residing throughout in India. Before marriage and after the marriage the wife has been residing throughout in foreign country since 2006. Wife came to marry in India in 2011 and resided only one month in India only.
Que 1: Can husband file an interim application in the family court questioning the maintainability of the petition itself as wife had not domicile of India before marriage and she has been still residing in foreign country since 2006?
Que 2: Does this type of marriage valid according to the Hindu Marriage Act?
pran
25 August 2015 at 16:18
Hi,
I am staying in Dombivali(w).
I am living in Chawl.
Now 1 builder is approached us for development of that chawls into buidling.
Current Room is on Our name alredy.
So for getting the Rooom in Building should we pay the stamp duty?
If yes who have to pay i.e Bulider or we have to pay?
Which other Taxes have to pay to municipal corporation.
Hi Xperts
My query is :
a CMMI Level 5 IT company takes interviews multiple times and after clearing the same they collect documents from the candidate and there is no response after that.
Can we lodge a complaint against the employer pointing that a Harassment of the Candidates
Shagun Sharma
25 August 2015 at 15:29
I got divorced under section 13(b) of Hindu marriage act 1955 in 2008 at district court Chandigarh.is it possible to get the judgement modified as anything related to custody of the child is not written in the judgement made by the judge
advmarcela
25 August 2015 at 14:25
Dear Madam/Sir
My client is 35 years old married under Civil law and Hindu Marriage Act, with a son. My husband was divorced prior to our marriage. My husband is having another affair at present. I have started residing with my parents six months passed. Twice I had taken poison and was admitted in hospital. Twice I filed complaints to police station. I am in need of maintenance for myself and my 8 year old son.
Please advise on going for Divorce then maintenance or Maintenance. And under which law?
Thanks
Regards
Adv. M.Mesta
Jonathan
25 August 2015 at 13:49
My friend(out on bail) is waiting for trial,under section 392 and 170 IPC(charges have been framed).The case is 1 year old now.Can he and the victim reach a Civil Compromise?If yes,what is the legal procedure
to do so?Can he approach the victim directly,or through his lawyer?
Please help my friend out.
Thank You
Rajan Shashikant Patel
25 August 2015 at 13:36
Hello sirs ,
My friend is in need of Rs. 500000 /- , as he want to expand his business. Even I want to help him out by lending money.
1- Can I ... ? ... if yes , can I take interest from him ..? ( as i m not a registered or professional money lender ) . He is willing to give me blank cheque.... And ... also ready to give me in writing on notorised copy . (2) is it a legal practice. .? ... and ... if anything went wrong. .can i recover my money against blank cheque and notery copy ..? ... plz. Advice.
Pay protection in the same cadre direct recruit on probation
Respected members
I am in need of your guidance in the following matter:
I am working in the Junagadh Agricultural University and benefited with Career Advancement Scheme before 1.1.2006 from Associate Professor to Professor (PROMOTION) in the Pay sale 16400 -22400, which was in 6th Pay commission revised in pay band 37400-67000 + 10000 AGP and now I am drawing basic pay 69,720/- (59720+10000 AGP). To remove the world “PROMOTION” from my designation, I appeared in direct selection and have been selected as Professor and it equivalent post in the same pay band 37400-67000 + 10000 AGP in the same university, i.e. Junagadh Agricultural University with probation period of two years. I joined my new duty on 24.03.2015. Now, my pay is fixed as 69,720/-(59720+ 10000AGP) at 24.03.2015 with Date of Next Increment 1-7-2016. So, there is no monitory benefit due to direct selection, but I do have loss of one increment which was due on 1-7-2015 in original position.
Kindly guide me that pay fixation done by authority is correct or not. If no, then what should be my protected pay on 24.03.2015 and Date of Next Increment? Please clarify with quoting rules.
Thanks in advance....
Regards
BA MONPARA