krishna
09 September 2015 at 11:36
My grand father-in-law purchased a lease hold property (House) in 1960’s at new Delhi. He died in 1985 without leaving any will. My grandfather-in-law left behind two sons & two daughters. In 1992 my father-in-law and his brother applied for mutation and conversion of property into freehold after obtaining NOC from their sisters and mother. Land & Development office converted the property into freehold and conversion deed was duly registered in their joint names. Now the property stand registered in the joint names of my father-in-law and his brother.
my husband and brothers in law running a general store in said Property.
My query:-
1.Is said property is a HUF property
1.What is my child's legal right in said property.
2. Since my child is their offspring what will happen to his share.
3 Is there any legal way to protect my child's right in that property.
4 Can I file any type of suit to ensure that my minor child's right in the said property is safe.
Sayan Poddar
09 September 2015 at 11:22
My Mother have some property , she have 1 son and 1 daugher.
she want to do a WILL , that her property will be solely
to her son and all bank balance to daughter.That will be
effective after her death.A draft of WILL have made .
My question is
1)We have to register this will from registry office ?
2)Is registry of WILL is mandatory ?
3)If we do this will without register , will it
be same like registered will ?
krishnakar thakur
09 September 2015 at 10:50
015
Sir I have completed my 12th in 1989-91 session in R. K. Madhubani bihar through bihar intermediate education council patna. But now I have submit all documents with original enrollment no in council dated 12 Aug 2015 for correcting my name and father name in original certificate and marksheet. I have shocked when council saying to me that your registration no is allotted to another student that written in council TR. I have submit original enrollment no in council for varification. Till date council not respond to me . Pls help me
anisha
09 September 2015 at 10:14
Sir
I was working at igims,patna(autonomous body)as a direct recruitment staff nurse from 3/2/2012-31/3/2014
PB-2
Grade pay-4200(which was later corrected to 4600 after i resigned but was effective to be paid from my date of joining (so applicable for me too so i was eligible for the arrer)
Fortunately i got selected at aiims patna where i am presently working(1/4/2014-till date)at the same post of staff nurse gr 2.
Sir i had given a proper resignation and obtained a"NO OBJECTION CERTIFICATE"
Here i would like to ask wether i will get pay protection,seniority protection
Kindly help
shalini
09 September 2015 at 10:09
Hello,
I rent an apartment in a small housing society in Bangalore, comprising 48 apartments. The housing associations wants to charge 20% more from a rented apartment as compared to a owner-occupied apartment. Is this legal and valid?
Regards,
Shalini
Seeking Legal Advice
09 September 2015 at 08:16
What are the property rights of someone who was -
(1) An Indian citizen at the time property was registered then
(2) Became a Pakistani citizen and
(3) Subsequently gave up Pakistani citizenship to gain the citizenship of a 3rd country (Not India or Pakistan)?
Samarth
09 September 2015 at 07:16
can you please provide judgement for this case
PUSHPLATA JHUNJHUNWALA Vs. CHIEF ADMINISTRATOR, HARYANA URBAN DEVELOPMENT AUTHORITY
Case no-HHR833
Year-2000
On google it's not availablr
Decision given by Punjab and Haryana high court
Please notice on Google this judgement is not available
I want full judgement please
jagjit
09 September 2015 at 07:04
SIR,
MY WIFE HAS FILED MAINTENANCE CASE U/S 125 CRPC IN WHICH INTERIM MAINTENANCE IS GOING ON FROM LAST TWO YEAR. I HAVE RECENTLY COME TO KNOW THAT MY MARRIAGE WAS NULLITY AND I HAVE FILED THE CASE UNDER SECTION 11 OF HMA.
I AM FIGHTING IN PERSON. IS THERE ANY PROCEDURE IN WRIT/ APPLICATION UNDER 482/ ARTICLE UNDER 227 BY WHICH I CAN TAKE THE PROCEEDING STAY IN MAINTENANCE CASE TILL THE FINAL DISPOSAL OF MY HMA APPLICATION U/S 11. BECAUSE IF AFTER 2 YEAR IT IS PROVED THAT MY MARRIAGE WAS NULLITY THEN THE MONEY WHICH I PAID CAN NOT BE RECOVERED. KINDLY GUIDE.
Rambo Modi
09 September 2015 at 04:41
Hi, I want to change my name , can u help me legally through phone calls ?
Service matter
I joined Haryana State Electricity Board (H.S.E.B) on 17.7.1989 on regular basis. H.S.E.B was unbundled and reorganised into four corporations HPGCL,HVPNL,DHBVNL,UHBVNL i.e for generation, transmission and distribution in 1998 through Haryana Electricity Reforms Act-1998. The employees were not given any option. I applied through proper channel to Technical Education Department of Haryana Govt in 2005 and HSSC carried out recruitment. I joined new assignment in this department in 2007. There is precedent of granting past service benefit/counting of past service benefit in these two departments from HSEB before incorporation into HPGCL. Am I eligible for counting of past service to new assignment????