Vignesh
10 January 2013 at 15:22
Hi,
I am new to this new forum. This questions has been asked before... still i am posting it again over here...
Is ESI applicable to the construction industry? We have been facing pressure from th authorities... so i would really appreciate a speedy response with hard proof...
Kapil Sethi
10 January 2013 at 05:10
I was working in a central govt dept and got VRS on 3rd Apr 2006 to get settled in Canada permanently with my children. Got all retirement benefits and my pension was also fixed. Informed my office of my Canadian address on arriving Canada in May 2006.
On 25th May 2007 received a Memo containing a charge against me under rules 14&15 of CCS(CCA)1965 & Rule 9 of CCS (Pension Rules)1972
Requested for some documents for preparing a meaningful statement of defence, but was refused.Honouring the decision a Statement of Defence was sent to the office on 2 Jan 2008.
Was informed about setting up an Internal Inquiry on 20Jul 2008
I have now been asked to come for a Preliminary Hearing (PH) in Feb 2013 and based on that they would decide for Regular Hearing. It may take any amount of time.
I also want the case to be closed as I feel I am just a victim of some manipulative tactics and have not done anything against the interest of my office. I have a clean record of 31 years of service.
I am not employed and have no income of my own & dependent on my married daughter. What ever pension I get I give it to them to partly compensate our expenditure.
I can not afford coming to India and stay there for the Internal Inquiry. I have no one left in India and have no place to stay there. I had never imagined such an episode in my life, as I was known for hard work and honesty.I though want to finish off the case as I am getting feelers that if I don't go to attend the Preliminary Hearing they may make a cut in my pension. I am however not sure.
I may also inform that presently I am a citizen of Canada. Pl help.
It would give me a great satisfaction if respected experts can help me coming out of such a situation. I shall always remain thankful for their advise. God Bless !
Legal Quagmire
09 January 2013 at 18:08
Hello,
My father, a central government employee, took my mother another central government employee as his second wife, without seperating from his first wife. He then abandoned my mother more than 16 years ago. My mother in her original nomination papers filed at her office had mentioned my father as the beneficiary of her grauity funds. However, after he abandoned her, she changed the beneficiaries to me and my sibling, clearly stating that only we are to receive all her benefits and that our father should not receive any. She passed away a couple of years back while still in service. My father, retired, is now claiming that he should also be eligible to her benefits after all these years. What does the law stand on this? Is there any way we can prevent him from claiming the benefits? Any help is much appreciated.
shiv ranjan
09 January 2013 at 12:45
I have been working with a company for last one and half year.In joining letter it has been mentioned that
1.I will be on probation for 1 yr.During probation either party can leave/terminate by giving one notice period
2.Upon confirmation , either party will have liability to terminate this offer by giving three month notice or three month pay in lieu of that.
But I have not got any confirmation letter till the date.
Now I want to leave this organization by giving one day notice.What should I do.every sentence is confusing in this offer letter.
what is meaning of one notice period?
John
09 January 2013 at 09:59
Sir,
I have served in DAD under Central Government from 2005 till 12/2011. Again on selection in a higher pay post applied through proper channel, my request for technical resignation was accepted by my parent dept and I Joined in Central Secretariate. As my initial joining in governemnt is in 2005 I come under NPS. I applied in my present department to issue necessary order counting my previous service in DAD. HOwever higher authorities are insisting that exact rule where the counting of previous service is explicitly mentioned must be produced.
I am presenting
1) CCS Leave Rules- unintrrupted Central goverment service the leave is allowed to carry forward to new service.
On counting my previous service only I will be eligible for applying other central government posts taking the benefit of age relaxation for a central government employee having served a minimum of years of uninterrupted service.
Hence it is earnestly requested to experts to give advice and send the link of any order available for the above quory at the earliest please.
1. I am a central government employee
2. My Head of the Department is a vindictive person and has an ulterior motive to impose penalty on me on me by hook or by crook.
3. His vicious mindset is exposed when he has initiated an investigation against me on flimsy ground and issued me a memorandum which is full of inconsistencies.
4. On the basis of the inconsistent investigation he has issued me a show cause notice along with a document which is also full of inconsistencies and not in sync with the investigation sought for.
5. Whatever reply I give, it is bound to dissatisfy him and it is presumed that he is going to issue a charge sheet on its basis.
Now I would like to know the following from you:
a) Whether in reply to my show cause notice I should plainly deny the charges without pointing out the inconsistencies, as one of my colleague has suggested me that if I do point them out at this time he will rectify them immediately.
b) Moreover, he suggested me to point out the same after the issue of the charge sheet or after the penalty is given in the court of law. My friend and some of my colleagues are also facing a similar treatment under him.
c) Please suggest me the right course of action as the HOD is such a person who is hell bent to penalize me and some of my colleagues irrespective of any logic or reason, in which case we have to take recourse to the court of law.
Suresh
k c sahu
08 January 2013 at 13:51
The Section 10 ID depends on a valid dismissal of the respondents, which in turn depends on the result of the section 33(2)(b) proceeding. If the latter is stayed then can the ID proceed?
AMIT KUMAR SHARMA
08 January 2013 at 12:12
Dear Sir,
I am working with a Private Company since Nov,2007 and every year I am getting only B+ grade with lowest increment and no promotion I have got yet.
Every senior give me extra work as well as my reporting boss. When I asked my head of department and my boss reason for this torture they told me we will continue the same If u want u can left the company and no need to come since tomorrow.
1. Can I take any action on the same?
2. Can I give reply of “no need to come since tomorrow” on same time to my boss?
3. If I revert to them of their torture, 4. Can they take action against me through HR Department.
If HR Department takes any action what should I do to save my job.
Please help me.
regards
Avinash Mishra
08 January 2013 at 01:04
Dear Sir/Madam
I was working with a small web development firm in Delhi. On Mid of September 2012,I informed my firm that I am not going to work further with the firm(orally) and hence post 20 days i left the firm. Then i told him to clear my salary which was not paid to me since August,2012.But they did not pay and told me to come to their office and talk to the firm lawyer.I also visited the company with a lawyer and with the help of both the lawyer,it was agreed that the firm will pay me the remaining salary on 7th Jan 2013.A written confirmation on the letter head of the firm, duly signed by both the lawyer and the firm mentioning the date of payment (7th jan 2013) was given to me in the month of november,2012.But,when i approached the firm on 7th jan, they told me to talk with the lawyer of the firm. when i refused,they told me that they will not pay any money as he suffered loss due to me.
I am a layman and I don’t know where and to whom should I approach???
Kindly help me to recover my money.
Thank you
Pf withdraw
Hi,
I want to withdraw my pf, from my previous company,But MD is not signing in form and not given relieving letter also, so can i withdraw my pf from another channel.
regards