LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

B.B.R.Goud.   04 June 2011 at 19:18

maintenance to wife

A wife, well qualified and earning, is eligible to get the maintenance from the husband as per any law? i have a case in hand. please help giving the right advise. thanks in advance.

PARTHA SARKAR   04 June 2011 at 14:18

Prenuptial agreements

whether Prenuptial agreements permissible in india? If yes what will be the procedure?

Anonymous   04 June 2011 at 12:50

Affidavits in mutual consent divorce not part of decree

There are various affidavits given to court in mutual consent divorce.
However the court passes only a decree " dissolving the marriage".
1)What is the status of affidavits given to court,not mentioned in decree?
2)Are thay affidavits valid
3)If a party does not comply with conditions in affidavits , but not a part of decree,, will it amount to contempt of court

Anonymous   04 June 2011 at 09:41

Under age boy and mectioured girl

Dear Sir,
what if the boy is below 21 years and the girl is 19 they married themselves and objection was given from boy's family in court what will happen to the marriage, the boy is in jail custody and the girl is trying for bail for the boy, can the parents of the boy object as he is under 21 of age. the girls family has lodge a case u/s 366.

Anonymous   04 June 2011 at 08:59

Prayer in petition not part of decree mutual consent

There are various prayers to a court in mutual consent divorce.
However the court passes only a decree " dissolving the marriage".
1)What is the status of other prayers,not mentioned n decree?
2)Are thay deemed to be accepted or rejected?
3)If a party does not comply with conditions in prayer, but not a part of decree,, will it amount to contempt of court?

Anonymous   04 June 2011 at 07:34

How to get safety from CrPC125, 498a and other such acts

Dear Sir,

Marriage happened in 11-03-2011.After first day of marriage girl told me that she is not interested in physical relation after that there were tremendous tension b/w us.In the 75 days we made physical once only.After that she adviced me few conditions ( like not touching, kissing no foreplay direct intercourse ), two days / week , no child till completion Ph.D ) and told me that if u r fine with it then our relation can go ahead otherwise not possible.I have denied these conditions.. now wants Separation.

Issue : She is wiling to leave home forever.. What should we do for our safety from various acts ? She is denying to give anything in writing.

With thanks

JB

Anonymous   04 June 2011 at 01:15

Need clarity

Hi,

My father passed away recently, he dint have any will....he had invested in mutual funds and lots in shares, The nominee for the same is my stepmother , does tht mean the she gets all of the same and we (class 1 heirs) have no claim to it, as she insists they atre all hers as per the law? Kindly help us with the law. We are all residing in Delhi.

PARTHA SARKAR   03 June 2011 at 23:51

RCR experty decry execution

Is any judgement under Order 21, Rule 32 of CPC - Attachment of wife property on RCR experty decree in favour of husband.

Anonymous   03 June 2011 at 19:06

succession

who would be the successors to the immovable property of a Hindu male who died intestate in 2002and who is survived by his widow, his only daughter,daughter's husband and daughter's children who were staying with him at the time of his death

Anonymous   03 June 2011 at 16:24

Alimoney / Maintenance for son

I am married in 2005 and now have a son. As I am suffering from paralysis of lower limbs I can not walk properly. Currently I am also jobless. My wife is in service. Currently we are staying with my parents. My parents are retired and are sustaining on their pensions. They have not inherited any property. They own a flat and have some bank deposits. As I am jobless, my wife wants divorce from me. Do I have to pay alimony to my wife and maintenance for my son? After divorce, does my wife and son have any right on the property I might get from my parents after their death? Please give your opinion