YOGESH KUMAR
08 May 2013 at 18:40
1. A MONEY DECREE HAS BEEN PASSED IN FAVOUR OF THE PLAINTIFF. THE DEFENDANT DOESN'T PAY ANY AMOUNT AND FILES AN APPEAL IN THE COURT OF HON'BLE ADJ. ON FIRST HEARING, HON'BLE ADJ ASKS THE APPELLANT TO DEPOSIT THE DECREE AMOUNT, I.E. PRINCIPAL + UPTODATE INTEREST IN THE TREASURY WITHIN 15 DAYS.
THE APPELLANT DOES NOT DEPOSIT THE FULL AMOUNT AS STATED ABOVE, BUT MOVES AN APPLICATION BEFORE THE NEXT DATE OF HEARING STATING THAT HE HAD DEPOSITED ROUGHLY 50% OF THE AMOUNT ABOUT EIGHT YEARS BACK DURING THE COURSE OF LITIGATION.
MY QUERY IS AS FOLLOWS:
1. WILL THE HON'BLE ADJ DISMISS HIS APPEAL FOR NOT COMPLYING WITH ORDER 41 RULE 1(3) CPC, OR WILL HE BE ALLOWED TO PURSUE HIS APPEAL?
2. ON WHAT BASIS THE DEFENDANT CAN GET THE APPEAL DISMISSED AND GET THE DECREE EXECUTED AT THE EARLIEST?
PLS ELABORATE THE COMPLETE PROCEDURE AND PROFORMA OF THE DOCUMENTS TO BE PREPARED FOR FILING BEFORE THE COURT TO GET THE DECREE EXECUTED. THANKS IN ADVANCE.
tdeli
08 May 2013 at 18:17
Hello ,
My Friend had purchased a Residential Property in New Delhi with some other person namely A having 50 % share in the Property.
On the same date i entered into an MOU and Agreement to Sell of the same property with my Friend wherein he had sold half of his share whish was 25 % of his 50% Share of the property to me and as per the Agreement to Sell and the MOU he had clearly mentioned the details of his holdings in the property and also of the Mr. A but the Agreement or the MOU was not signed anywhere by Mr. A as it was a deal between my friend and me.
Mr A and my friend sold the property and my friend duly paid me my share in the property which was 25 % share.
My Ques. are -
1. Could he enter into any Agreement to Sell with me on his 50 % of share.
2. Could he and me have a joint venture as such in his 50 % of share in the property.
3. Can i issue him an affidavit( as he is asking me one) now declaring -
a) the details of this transaction.
b) the details that i have received my profit on this deal.
c) that i will be liable for tax on my profits.
4. Can one issue an affidavit to any person or is it always declared for the purpose of Govt authorities.
5. Can i issue him any other document instead of an affidavit which will solve his purpose for his taxation purposes.
Thanks...
Rajesh Kumar
08 May 2013 at 11:47
I was selected to a post by the selection board. But the appointing authority has not accepted the recommendation of the board and the post has been re advertised. Please let me know contact details of of an advocate having experience in administrative cases in
Honorable CAT. Early action is requested.
surjit singh
08 May 2013 at 07:52
1. Whether a married women borne before 1956 (i.e. before the enactment of the Hindu Succession Act, 1956)and married after 1956 has got the right to claim the share in the ancestral property.
2.Whether a married women borne before 1956 (i.e. before the enactment of the Hindu Succession Act, 1956)and married before 1956 has got the right to claim the share in the ancestral property.
I may add that the Hindu Succession (Amendment) Act, 2004 entitles a female to have her share in the ancestral property.
Whether an application under Section 151 of Code of Civil Procedure can be filed in connection with an application filed under Section 9 of the Arbitration and Conciliation Act, 1996 before the Learned District Judge.
rajesh raj
07 May 2013 at 18:20
Dear Sir,
I was working with a pvt ltd company in Delhi. It's HO is in Mumbai. In the month of Feb 13 I was told to resign forcefully when I did not, I was suspended by making conspiracy against me and the false allegations were leveled agst me: 1. using abusive and foal language with Br. Head and 2. Threatening to BH.
The company had appointed inquiry officer but he did not conduct the enquiry proceedings as per the rule and process and it was unfair. After that he submitted his report to disciplinary committee and the management issued dismissal letter to me in April 13 and added two more allegations against me. One is that I had made false complaint to police and second that I have taken a substantial sum of Rs. 1,54,000/- from the company which I had misappropriated of the same and directed to repay the amount to the company.
Actually, this amount was given to me with the approval of the company’s officials for the consulting job of the company and I had paid the same to the consultant for taking his services to resolve the policy matters issues. I have the bill for this payment. After the suspension I was barred by the company to enter in to the office premises and not allowed to talk to any employee of the company, due to this reason this bill was not been submitted to the accounts deptt. I have sent a letter to the company that this amount was given to me for company work and I did the job completed, the bills are lying with me and you have not given me any opportunity to submit the same to the company.
At this stage:
Can it be treated as misappropriation of company’s funds? As I have done the job under the instruction of the company official.
Can they file any civil suit against me at HO Mumbai? As I was appointed in Delhi and the advance amount is taken at Delhi Office for company’s work at Delhi.
Can anyone please advise me in this regards with all the possibilities of actions in Indian Law.
Thanks,
Rajesh
Member (Account Deleted)
07 May 2013 at 17:59
One of my brother is student of a University , he appear
final year of BCA,he has got previous year marksheet also.
From news paper he came to know that university have been sealed and
govt declare the old or existing registration would not be valid
The university is a private university and UGC recognized
1)It is possible that my brother will not get degree ?
2)In case he get degree, later university derecognised , would
the degree already awarded by the university before derecognised
be nullified ?
Brijesh Gupta
07 May 2013 at 12:42
Please Send me Title search report for last 31 years format in land. Send it in MS Word Format.
Amit
07 May 2013 at 09:47
If a 99 year lease expires and neither the party nor the goverment has copies of the original lease.
The collector has put a ban on sale/registration of Leased Property.
The party had sold the land (Agreement for sale) when the ban was not there but when payments were made the ban was inforce. So now unable to register the same. The Lease has expired now
1.Is 99 years Lease = Ownership Rights?
2.Can a building/bunglows be constructed on the land and be sold?
3. If Lease is renewed by 30 years does it change the rights of the party as it had a 99 years lease earlier(given by the british)
4. Can an agreement for transfer of Lease rights be made?
Contested decreed
what is the meaning of contested decreed jurdgement by civil court