Arpita roy
04 October 2011 at 16:53
Hi,
I would like to know if a correct doccument attested by a group a gazatted officer is denied by any institution or organisation,is there a law to sue that organisation.My bank has denied my address proof attested by a gazatted officer which clearly states my present address stating that the doccument i submitted is not in their list.I feel this as a complete harassment,so is there anything i could do legally on this?Please advise...
Anonymous
04 October 2011 at 15:06
I had taken a Technology Development Assistance [TDA] from a Mission for the development of a particular industry started by a union ministry. The Mission is neither a Bank or Financial Institution not a NBFC hence they have given the name of TDA in stead of loan. This TDA was given to me for purchase of certain machines for a new project and remaining portion of project cost was financed by a bank and promoter. This TDA is repayable within interest of 1%. As security they had taken post dated cheques from me. Machines are also hypothecated to the.
Although it is not mentioned in the TDA Agreement, but it can be established from other correspondences that the mission was supposed to finance smaller units which will produce semi finished items which will be raw material for me.
As mission could not develop such ancillary units, my project was running at low capacity utilization and making losses year after year and finally was closed down.
Mission has not taken possession of the machines which are hypothecated to them. In stead they deposited the cheque and as the same was dishonoured, filed a case on my Under Section 138.
Please suggest me whether I have any chance of winning this case if I fight this as Mission could not fulfill its obligation.
narayan kashinath bhide
04 October 2011 at 07:58
in the case of a cooperative housing society r transfer charges payable by a nominee?
Anonymous
04 October 2011 at 07:25
sir i have appeared in Combined Graduate level Tier -II,while taking exam at my vanue 100 in nos question papers were short hence our exam commenced 1and half hour late while all other students of the same vanue given their exam at correct time for the entire period we were in dilemma that our exam will be taken or not. when the paper came we gave the exam but, in the panic situation i forgot to code the correct test form no in OMR sheet due to which my OMR sheet was not evaluated. it is not the denial of right to equal opportunity that all the student of the same venue is started giving their exam but we 100 candidates not allotted papers. I have raised the problem to SSC several times but no body is listening, so can i put RTI that why the ssc is not evaluating my OMR sheet with correct TEST form code now to give me equal opportunity. as the panic situation created by them under which i had under-performed and forgot to code the test form number.
Anonymous
03 October 2011 at 19:06
Dear Sir,
I am belonging to HINDU-Kurumans which is comes under "ST" but after completed my 12 i applied for the community certificate but they refused to give and i had no time to further proceed as i have to go for Engg-Councelling so i got my certificate as "OBC" caste as HINDU-Kurumba and in my Transfer certificate from 1 std to BE it is mentioned as "ST".
My father is working in central govt from 1983 and he said that don't have the certificate and said that mentioned in central govt service book and my father transfer certificate mentioned as "ST" and all my relations are getting the "ST" certificate.1.can i get using my relations certificate & i have land patta of 1970,1985 where it was mentioned my community as "Kurumans" using that can i get? and any problem to my father job & his pensions as my father age is now 58.
And so many cases are going in court to include kurumba,kuruman,kurubas in "ST" list..But only 'KURUMANS' in st list.
Pls find the attached my relations court document.
Anonymous
03 October 2011 at 16:01
Is it possible and practically work out if a General Manager (Head of the operations but, just an employee) of the company file a case against the Foreign Director (Investor from USA) of the company(it is a foreign director's company in SEZ) if the Director stops funding for the company's working capital, not paying the salaries of workers and staff including the GM for 4 months and not visiting the company for 3 months and not meeting the vendors for payment of their HUGE dues, not replying to their emails and not telling anybody whether he will pay or not, whether he will run the company or not.
The company is under shut down status since August 1st 2011, due to non-availability of funds and inability to pay for electricity bill also.
Since the Investor cum Director has left the company just like that to its fate and natural death and staying in his own country USA, please advise whether the GM alone or all employees together can file a case against the Director of the company who is an American national and now living in USA and not coming to India. The Director's confidence is that Indian law cannot reach him in USA and punish him, is it true? Please thorough study and advice.
Thank you.
Anonymous
03 October 2011 at 13:14
WE had taken a term loan and C.C.limit from nationalised bank with personal guarantee and a house of a third party as collateral, Few months back the owner of the house(the third party} died, now the property is also not transferred to legal heirs neither i have informed the bank on the subject. Now due some circumstances My account is become N.P.A.
How can i save the house from bank in recovery process, please advice if any chances available as the person is dead. The loan is taken on the name of pvt ltd company in which iam a director but the person dead had no stake or position in the company.
Anonymous
03 October 2011 at 12:34
Hi, One of my friend is working in an MNC and is presently serving the notice period of 1 month. As per his company policy the quarterly bonus is paid in the 2nd month's salary after the quarter is completed. For example considering July, August & September as a quarter, the bonus of these 3 months would be paid in the month of November. But as he has resigned from the company and currently serving the notice period, will he be able to claim for the bonus if the company does not pay it?
Ssc
as earlier stated i had applied through RTI that they should evaluate my OMR sheet as the panic situation created by them.No the 100 students have not filed the case but they were well against the SSC. It is not possible that in compassion of the panic situation they will evaluate the OMR sheet if asked under RTI