pradeep singh
01 March 2014 at 17:05
respected sir,
Our colony RWA is not ragistred. but they have close the main gate. they open a small gate which is not sufficient for in and out properly. Kindly help me that can i do case aganist them. there is any provision which can i ask for there account information about RWA. i think they are misusing money.
i always paid monthly 50 rupee instalment them.
thanx
regard
Pradeep singh
Abhay Kotak
01 March 2014 at 16:46
Query Related on
1.Registered - Leave and License Agreement in respect of Commercial Property
Eviction and Possession of Property from the Licensee upon LL Agreement Expiry.
In respect of “RESIDENTIAL PROPERTY”, there is a Provision of Section 24 of the Maharashtra Rent Control Act’ 1999. Under Sec 24, if the licensee does not hand over the possession of “RESIDENTIAL” premises at the end of term of agreement, the owner can approach the competent authority for relief, who shall pass an order for eviction of the licensee within a period of six months, also liable for penalty double the rate of LL fee, IN THAT CONTEXT MY QUERY IS AS UNDER:
Q. Which is the Competent Authority to entertain dispute to Evict the Licensed premises in case of Commercial Shops, Gala’s Etc and under which Act & Sections of law applicable and what would be the maximum period of disposal ? Any Appellate Authority / Authorities?
------------------------------------------
2.It is provided in Section 3 (1) (b) of the Maharashtra Rent Control Act’ 1999, that the Act shall not apply to any premises let or sublet include lease or tenancy to banks or any public sector undertakings or any corporation established by or under any central or state act or foreign mission, international agencies, multinational companies, Private and Public Limited companies having a paid up share capital of Rs. 1 crore or more, THEREFORE SUCH LESSEE OR TENANT SHALL NOT HAVE THE PROTECTION OF ACT, In that context my Query is as under:
Q. Rent Control Act 1999 is not applicable for all the above Leave and License Agreements, then under which Act/Laws are governing the captioned leave and license agreements? And for eviction who is the competent authority, to whom licensor may approach for redressing/evicting the premises from the Licensee. ? And under which Act & Sections of law applicable and what would be the maximum period of disposal ? Any Appellate Authority / Authorities?
Abhay Kotak
9821054415
Zefran Shaikh
01 March 2014 at 16:38
Hi, my dad's friend is a legal professional in Mumbai but he is not practicing as he has not enrolled in bar council.
He is working with MNC as legal officer. We have to file a case against a broking firm for not settling our bills on time.
can he represent us through a power of attorney in the court. We want him to fight our case as he has excellent legal knowledge about capital markets and law of securities and fees would also be less since he is our family friend.
Can he represent us in the court through a POA?
raj girwal
01 March 2014 at 16:34
Thank you very much to all of you experts:-
Now i would like to know that Is written and signed stamp paper enough for me or should i do anything else kindly suggest me because if this will not enough for me she can do some more things for me to get my faith, even she can sign or make a thumb on so many stamp papers (because she has left her house due to her father .her father had beaten off to her last year on shivratri 10 march 2013 and they did not try to find her therefore she left her house. she said in this one year she lived with a lady and she was forcing her to get married with a guy so she left her house too and met me.now she has no other option .that is why she is living with me . i am also not pressuring her to go out because her behavior is good .she wants to live with me till she will get any good job for her.and .we both are adult.if i tell this to my parents they wont give me any money. no longer i will afford her expenses because she is going to work(in a BPO) but reside with me as she said to me.
Raj Girwal....
somesh
01 March 2014 at 16:31
Dear experts
i was having my hearing on rcr petition today but non availability of wife and advocate from her side another date was given.
i want to know whether my wife will be informed by court about next date or i have to inform her personally?
I think she is not taking this seriously as nobody from her side was available for hearing today.
obliged
UMA ASHISH GUPTA
01 March 2014 at 16:29
Dear All,
I have joined manufacturing industry for the first time. As per my good knowledge, it is calculated on the bases of Basic salary but my Company has a practice of calculating on gross salary.
Let me know, under factories Act & Gujarat Shop's and Establishment Act. how it is calculated? and what is the right practice?
Mubeen I S
01 March 2014 at 16:26
Hi,
There is a declaration needed to be signed for getting visa to one of the European countries.
Below are the 2 points that i am confused on :
1.I have never been sentenced to pay an unconditional monetary fine for committing an offence
2.I am at this time not subject to prosecution for commiting an offence.
There is a DV case file against me and i am currently serving some interim maintainance.
The question is , can I sign the declaration with the above mentioned declaration ?
Please help .
Srinivasan VS
01 March 2014 at 16:24
Sir,
I want to register a will. kindly guide me the procedures.
With Regards
Srinivasan vs
Sir - I had filed a police complaint against a person who cheated me for a good amount of money. Though I did not have any documentary evidence but gave police the video recording, voice recording and text of sms and transcript of voice conversation clearly establishing his cheating act. Incidentaly there was another complaint of cheating filed by some other person in same police station against the same accused for which there was documentary evidence.
After waiting for 8 months , I filed RTI to know the status of my complaint.
Now my RTI has been replied saying that since there is no documentary evidence hence they cannot take action basis allegations.
Is reply of police justified. Can I appeal to the reply since I am not satisfied. what are other remedies available for me. Is police not bound to investigate my case basis another complaint of fraud against same cheater.
Thanks
Relinquishing deed/gifft deed
hi,we have a property/land located on mumbai -goa road in indapur-taluka mangaon,district raigad & the property is undr my fathers and his sisters name and now we are going to make relinquish deed/gift deed so i want to know where it can be registered? or is it necessary to registerd it at mangaon(taluka city) only or in mumbai will do?