Judge is emphasizing to file file only original marriage certificate and not the attested copies are acceptable. Please let know which section of CPC deals with the legal requirement of filing evidences?
MUKUL SHARMA
29 September 2015 at 10:42
ADJ RECRUITMENT ME CONSUMER FORUM AND WCC KE CASES BHI EXPERIENCE ME LE SAKTE HAIN KYA?
SANJAY RAM
29 September 2015 at 10:35
Respected Sir/Mam I have completed my graduation (BCA) by Smu distance course in 2010 at its authorized learning center situated at Hazaribag Jharkhand. IN 2010 Smu was authorized by DEC to give distance degree.But in 17th June 2013 UGC has issued a letter stating that a state university can conduct distance education only within its territorial jurisdiction i.e its state. I am in govt job since 2013.
I just want to know if this letter has any retrospective effect and will I loose my job if degree taken by me is proved invalid.Please Reply. I am attaching the letter of UGC for reference
Amit R Agrawal
29 September 2015 at 10:23
Why discharge application is not maintainable in case of summary trials..??
akash
29 September 2015 at 10:13
Sir,
I have found my wife chatting with her boyfriend. On checking her mobile I found that she has sent her nude selfies (about 50 images) to him on whatsapp. I called her parents, explain the incident and told them that I will not live with her. That time her parent take her with them. Since then for one year they was always asking to pardon her and take her back but I denied. After that they agreed for mutual divorce with demanding Rs 30 lac that too I denied and told to give 7 lac only (which they had spend during marriage). Now they are threatening to file false 498A, DV, rape, attempt to murder etc.
Later I obtained her call detail which shows her continuous talking with her boyfriend.
I have her sms in which she ask for forgiveness.
I have her mobile by which the images was sent.
It is more than two years when her parents take her with them.
Now I am thinking to file for divorce but confused about the grounds.
Can I file divorce on ground of adultery.
Please advice.
aditya
29 September 2015 at 09:48
In my schedule caste certificate,the 'ordinary residence' column is not filled and has been cut by the tehsildar. So I want to know that my certificate is valid or not for any central level benefits.
Meaning of law for the purposes of section 166 IPC, 187 IPC, 217 IPC
1. Article 13 of the Constitution of India deals with the laws inconsistent with or in derogation of the fundamental rights. Clause(3) to Article 13 mentions, “In this article, unless the context otherwise requires-
Now read Clause(3) to Article 13 along with sub clause (a) to Clause(3) to article 13, which mentions
(a) “ Law” includes any ordinance, order, bye law, rule, regulation, notification, custom or usage having in the territory of India the force of law.
2. Specific Query –
(a) Keeping in view the explanation about the law as covered under article 13 (a) of the Constitution of India, is the meaning of law restricted in context to Article 13 only ? Or similar interpretation of law is drawn by the courts for the purposes of meaning of law for the purpose of offence under section 166 IPC, 187 IPC, 217 IPC.
(b) If there are any rules framed by the government after passing of the act or merely the government rules, departmental policies in the absence of the act to set out the various responsibilities of (various departments and the appointments and designations under the said departments) whereby one omits to provide assistance as per the Departmental policy, would this constitute an offence under section 187 IPC?
(c) Similarly, would disobeying the directions of law ( ie. not a law passed by the legislature but departmental policies, rules and regulations) would constitute an offence under section 166 IPC and 217 IPC ?
Member (Account Deleted)
29 September 2015 at 07:50
I would like to seek clarification on this important issue as more and more multi storey flats are being constructed.
Most of builders including GDA,DDA etc sold roof terraces to top floor occupant. But these terraces are to be sued for maintenance of water storage tanks ,setting up dish antennas etc and should be treated as common property owned by residents society. What is legal status on this issue and should not the terraces and common use areas be owned by welfare society in such condominiums? Is there any judgement available on this
Chetana
29 September 2015 at 00:05
dear sir, we both husband and wife living each other 6 to 8 months only, after that her mother and she create some problems. she is living with her mother more than 2 yrs. she working in mnc company. in between our elders are trying to setting this mater with
the help of lawyer, but no use.that time she wants divorce after so many arguments goes on up six months. after that not do any thin, so i want to take divorce. and living my self only.
how can i get divorce with any conditions.
some body told me, when i take the first step i am going to critical. so i am not take any action. but how may days i stay like that. can you please help me to take divorce and live my self. please help me . waiting for your reply. yours sri
Admission
Hi.....!!!!
Dear All I have completed my graduation from delhi university with 43% marks and recently I have completed my MBA-(Finance) with 55% from Sikkim manipal university and now, I want to do LLB from CCSU, Mewar and any other recognised university. so please guide to do the LLB and Please let me know am I eligible for the same. Please please please Help..............!!!