LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

suneetha Jain   11 February 2016 at 09:44

Probationary offcer

Sir, Is non disclosure of pending criminal case at the time of appointment lead to termination of government or banking sector?? I want to ask this question becasue now a days so many innocent people are falsely included in cases due to political or financial influences especially in Marriage related issues. What is the stand of our courts regarding this??

Neeraj Rai   11 February 2016 at 09:34

property

Dear Sir.
A& B husband & wife having 4 Daughters &1 son .now two daughter s&one son expired. And tow son in law s remarried, now only two daughters are left ,where as deceased daughters children are also.kindly tell me how partition will take place of ancestor's property as well as self acquired. Case is for Utter Pradesh.

Zakir basha   11 February 2016 at 09:16

Case disposed due to both party were absent

Hi,

Can i re-open the disposed case, Once it has been closed while both party were absent.
Status shown as below.

Business : PLAINTIFF AND DEFENDANT CALLED ABSENT AT 11.05 AM BOTH SIDE NO REP. PASSED OVER CALLED ABSENT AT 2.35 PM SINCE THE SUIT IS LISTED FOR TRIAL CONSEQUENTLY THE SUIT IS DISMISSED FOR DEFAULT AND NO COSTS.
Nature of Disposal : DISMISSED FOR DEFAULT

ashis talukder   11 February 2016 at 01:28

Purchase of a property

'A' & 'B'- Husband and Wife was the separate owner of a property 1 cottha each(side by side)=2 cottha total.After death of 'A',without intimating their/her major son+daughter,their mother i.e. wife of 'A' sold d entire property by a registered deed=2 cottha to 'C'(only mentioned that son+daughter gifted their portion=33%+33% of 1 cottha of 'A' in 2008).
Now 'D' want to buy d entire 2 cottha property from 'C'.
Plz guide...can 'D' buy?Whether son/daughter can claim their write to new possible owner 'D'?If so mutation will b possible?Thnx.

ashis talukder   11 February 2016 at 01:26

Transfer of property

'A' & 'B'- Husband and Wife was the separate owner of a property 1 cottha each(side by side)=2 cottha total.After death of 'A',without intimating their/her major son+daughter,their mother i.e. wife of 'A' sold d entire property by a registered deed=2 cottha to 'C'(only mentioned that son+daughter gifted their portion=33%+33% of 1 cottha of 'A' in 2008).
Now 'D' want to buy d entire 2 cottha property from 'C'.
Plz guide...can 'D' buy?Whether son/daughter can claim their write to new possible owner 'D'?If so mutation will b possible?Thnx.

Ajaz ahmed madni   11 February 2016 at 00:44

section 307 352 147 382

intrm bail kitne din ki hoti ha is ka procedure kya ha

jayantCHOPKAR   11 February 2016 at 00:01

To know legal right on property

Sir, myself dr jayant chopkar. My grand father had own earn property but he died in 2009 . Before death he make will in which he give the property in the name off my grandmother. Now my grandmother want to not share this property with my father. My grandfather has 2son along with my father & 1daughter. Can i have any legal share or i protect my possesion in this house.

papu   10 February 2016 at 23:20

Legal heir certificate- andhra pradesh

Dear Sir,
Here is the situation. My father passed away this year Aug. He has a house in his name in Andhra pradesh. He has left behind my mother, my elder brother (married) and myself (married).

My parents stayed for around 2 years in that house (2007-2009) and then came & settled with me due to personal reasons in Bangalore Karnataka for the last 5 years or so. My parents have all their IDs like adhar etc created with Bangalore address. Now father fell ill and passed away in Bangalore and he did not have any WILL written.
My brother continue to stay in my father's house since 2009.
Now we would like sell the property. We were told we need to get family member certificate/Legal heir certificate.
Now here are the questions.
- My father was private employee retired from cooperative sector in Karnataka in 1991.
- Do we need Legal certificate or Family member certificate (as per AP govt website this is not legal heir certifiacte).
- We dont need to certificate to claim any benifits from Govt but we need it for the purpose of selling property.
- We were told MRO/Tehsildar will issue family member certifciate only for the Govt officeal if deceased.
- How do we proceed further? Which certificate needed for selling property and who would issue the same?
- Whether we should get the certificate from Andhar Pradesh where property is located or in Karnataka where my father lived last few years/died.
Please guide us.

S.D. Singh   10 February 2016 at 22:49

Contempt of court

In a criminal revision on charge framing order counsel of accused verbally said that OP/ informer of FIR has get done charge framing order by deceit in collusion with judge sahab and judge sahab also confirmed this fact to me. Whether this type of comments amount to contempt of court. If yes what is the procedure to complain..

Adarsh Rawani   10 February 2016 at 22:30

Search report prepared by an advocate for the bank

I want to know the complete procedure & format of preparing the Search report prepared by the empaneled advocate of the bank for a property of the client who is willing to take a loan from the bank. Pls its urgent.