Anonymous
29 April 2011 at 17:33
X created a trust with respect to one of the properties he owned and the beneficiaries named therein were his grandsons namely A and B (sons of Y). X & Y were the trustees. As the income of the trust property was not sufficient and the trust was earning a loss, X filed an application u/s 36 of the Trust Act and obtained the necessary permission to develop the said property to prevent loss and injury to the estate. However before the property could be developed X expired.
The trust deed mentioned that on the expiry of A & B and in the absence of lineal descendants of A and B the property would vest in favour of C&D (sons of Z, another son of X.) or their lineal descendants.
Z, C & D filed a partition suit claiming half share with respect to the said property. The court granted an order of status quo.
In order to minimise the loss of the estate and to fulfill the desire of the settlor to develop the property, Y alongwith his co-trustee intends to get the property developed for the interest of A & B.
Under these circumstances:
1. Can the court stop the development of the said property?
2. Does Z, C or D has any valid claim at this stage?
3. What are the remedies available to Y or A and B so that the property could be developed so as to minimise loss of the estate and benefit of A & B which was the intention of the trust?
Anonymous
29 April 2011 at 17:32
Thnks a lot Praveen sir n Patil sir,
i have a related query as well,
if i challenge whole of MTP act or only sec.3(2)of this act what shd b the grounds of pleading?
if i challenge sec.3(2) on d grounds of arbitrariness(Art.14) n right to privacy(Art.21) then how should i prove them?
n if i challenge whole of MTP on rt. to equality n rt. to life dn how shd i proceed??
i will b really greatful if u can take out some time n help me in my work.
thnks
Anonymous
29 April 2011 at 17:29
Dear sir's,
I am salaried person & willing to do trading in chemicals & speciality chemicals from mumbai.
pl suggest me what type of registration i need to get.
is it necessary to get excise registration & sales tax registration?
if i am buying chemicals from original manufaturere & selling to onther user. then excsie duty & sales tax i am paying on buying material, how can i pass it on to my customer without having excise registration & sales registration.
without this registration or having any one of this registration is it possible to do trading. How to get this registration. what is procedure, how much costelier,time consuming & what are all documents needed.
i understood that small scale manufaturer do not need to pay excise duty. same is applicable to traders also? in that case a original manufacturer who raise the bill with 10.3 % excise to me. how this is adjusted or passed on to my customer.
Anonymous
29 April 2011 at 17:27
Dear Sir,
want a format for a Public notice for advertising the LOSS of share certificate of an individual on a Housing society letter head as the News paper wants on the letter head.
kindly help
thanks in advance
regds
Illchada
Anonymous
29 April 2011 at 17:26
Dear Friends,
Our Co's require Consultant or Legal Practicner ESIC Sub Code as well as Prof. Tax No & LWF, Contract Lic. in State Rajasthan, AP, Maharashtra, UP East, UP West, West Bengal, Tamil Nadu New Delhi, Chandigarh, MP, Karnataka.
The Person who are interested can send there details on Mail ID arihant_ac@rediff.com
We request all of you to please reply urgent.
Regds,
Arihant
Anonymous
29 April 2011 at 17:19
Hello,
Here is the attachment of 24 HMA judgment.
Can I go for appeal in the High court against this judgment. as the amount fixed is very high.
Before that, Some briefs facts are:-
1. I don't file Income tax return as I don't have this much earnings
2. I have taken a salary certificate from the employer(shop owner) for Rs. 4000/- per month to prove my earnings
3. the girl has not attached any document/annexures to support her statement from which she can prove that I am in business and earning in lakhs (as claimed by her).
4.She is B.sc graduate, which she has not disclosed in her application. Means she has not come in the court with clean hands. Whereas, I can prove that she is B.sc graduate as I a documentry prove.
5. Now she is doing LLB final year for which she has paid Rs. 60,000 fee.
6. Before marriage she was a working lady and earning around 7,000/- pm. (for this she has given in written in Income Tax Department also). I know all this but that is off-records.
7. At the time of Bail proceedings, I have given FDR for Rs. 3,00,000/- as per the directions of high Court. In that order also the High court has advised her not to encash the FDR so that she can have regular income as maintainance.
Now, as written in orders.
PARA-6, that the husband has arranged Rs. 3 lacs for bail...., but the truth is that amount is paid by my parents not me.(on records also).
PARA-6, How the judge can assess my salary. I am showing my salary certificate. The is not able to prove my earning.
Plz. help me on what points I need to go for High court.
Anonymous
29 April 2011 at 17:13
SIR ,THIS IS IN CONTINUATION EARLIER REQUEST TODAY ,PE MEANS PRINCIPAL EMPLOYER .ALL ARE CONTRACT LABOURS .
THANKS AND REGARDS
Anonymous
29 April 2011 at 17:02
Dear Experts,
Request for Draft of Petition for Cr P C Section 125 and Section 24 of HMA
Anonymous
29 April 2011 at 11:01
what details are provided on slp list and what is meaning of each i.e.32. SLP(C)No.29776/2010 V.I.G. TRADERS MR. T. MAHIPAL
XVII ADJD-O Vs. NATIONAL INSURANCE CO. LTD.
98,113, 0 S.(3802) (WITH PRAYER FOR INTERIM RELIEF
2ND LISTING AND OFFICE REPORT)
AFTER NOTICE MATTERS
--------------------
what is meaning of XVII adjd-o and S.(3802)
DELAY IN POSTAL SERVICE
I HAVE SEND MY HJS FORM TO UTTARAKHAND HIGH COURT NAINITAL THROUGH REGISTERED POST. LAST DATE WAS 18TH APRIL. I HAD SEND MY FORM ON 12TH APRIL AT 9.19 P.M. MY FORM WAS NOT REACHED DUE TO NEGLIGENCE OF POSTAL DEPARTMENT. I WANT TO SUE THEM ADVISE ME.