LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

jayanttelang   16 June 2011 at 19:35

consumer law

Dear sir,i had registered a plot in the scheme of M.P.Housing Board,in Sept 2006,at that time board published the value of the plot Rs.153000/-
till sept 2010,board did not alloted any plot,while i had deposited all instalments timely,in the Dec 2010,board demanded Rs.153000/-more for allotment,just double of the cast,then i lodged a complaint in the Dist consumer forum,complaint is accepted by the forum,decision is still pending,
i would like to know that in this case am i consumer or not?
how much increased development charges can be charged by any govt.devp authorities,is their any regulation,rule or law?
if you have any decision or citetion of Hon S.P. the please provide me,thanks

sanjay   16 June 2011 at 18:48

TDS on bank FD

I am a senior citizen and I hold some FD's with a bank, the total interest on which for the year 2010-11 is well below INR 10000. I had quoted my PAN no. on the F.D. forms at the time of deposit. I don't remember if I had provided them with a copy of the PAN card. Can the bank accept the FD without asking me to produce the PAN card proof (as the PAN no. was quoted in the FD forms)? And can it then deduct TDS at a higher rate saying that the PAN no. was not in their records? If yes, can I claim the TDS on the basis of the TDS

Anonymous   16 June 2011 at 14:00

STAMPDUTY ON MORTGAGE DEED

One of my client wants to create Equitable Mortgage for availing of Working Capital limits from a Nationalised bank. The limit is being enhanced by 15 crs and the value of property is 12 crores . Can anyone please advise what would be the stamp duty payable and is it a one time expense or to be paid every year on renewal of credit limis. As per the Bank it has to be paid every year on reviewal and renewal of working capital loans/limits.

Rakesh Puri   16 June 2011 at 11:57

Departmental proceedings

An inquiry officer was appointed to look into the charges framed against a Govt. employee under Rule 14 of CCS (CCA) Rules, 1965. Inquiry proceedings concluded after submission of written briefs of prosecuton as well as defence. However, before I.O could write inquiry report, he himself suspended after having been caught in a trap case. My question is:-
1. Whether he can write inquiry report during the period of his suspension or
2. Another I.O is required to be appointed by the disciplinary authority and
3. If another I.O is appointed, from which stage of inquiry will he proceed further in view of the fact that the proceedings have since been concluded.

Anonymous   16 June 2011 at 11:21

Civil Service Rules

1. Can a recognised Association take up an issue concering a group of employees through an elected people's representative (MP or MLA). The employees are Central Government Servants. If yes is there any such provision in the Rules?
2. A recognised Service association published the depositions of two individuals who testifed before a Rule 14 inquiry (CCS (CCA) Rules, 1965) representing the Administration. Inquiry is over and CAT uphled the decion of the Disciplinary Authority imposing punishment.
Kindly enlighten me
Pradeep: 09349881530

Anonymous   16 June 2011 at 09:08

Regarding consumer case....

A distributer gives two lacks rupees as security money to a company ............for getting Agency.

question - Is that given security money comes under consumer protection act.

please post some ruling regarding the matter!

Harmanpreet Singh   16 June 2011 at 04:14

Information About Childwelfare & educational society

Hello ,

I want to run a "Childwelfare & educational society". As i am new in this field i have many questions in my that are :
1) How and where to register a Childwelfare & educational society .
2) What i have to pay to register a Childwelfare & educational society
3)Minimum how many members are necessary to make a society.
4) Can i collect funds from people for Childwelfare & educational society.
5) If we have register a society in any state then is it possible to run the services out of that state.

i also want the full information to register and run Childwelfare & educational society.



Sumir   15 June 2011 at 22:11

consumer protection act and right to information act

Can someone give me list of all judgments which states that applicant of RTI pay fees of Rs. 10/- as cost for service and hence matter pertaining to RTI can be dealt with Consumer court.

J.C.Mishra   15 June 2011 at 18:13

Transfer Matters

Sir,
Generally courts are not interfering in transfer cases of government employees due to some judgements given by the apex court. So the authorities are transferring their employees with malafide intentions whenever required in the plea of administrative exigencies. Can you give me some references of judgements of any court in which the transfer orders of employees have been quashed due to any type of irregularities found.

prahalad bagda   15 June 2011 at 18:05

Land conversion in Rajasthan in Urban Areas

Dear Sir,

pls send me rules or Notification related to land conversion in Rajasthan for Municipalities, Municipal council, Municipalcorporation areas.

Regards
Prahalad