LCI Learning
Master NDPS 2.0: Latest Legal Developments, Best Practices & Landmark Case Studies

Share on Facebook

Share on Twitter

Share on LinkedIn

Share on Email

Share More

Anonymous   22 August 2011 at 18:40

Disciplinary proceedings under rule 14 of ccs (cca) rules, 1965

Charged govt. servant represented to the disciplinary authority for change of Inquiry officer as he apprehended bias and prejudice from the I.O appointed by it as the I.O in his capacity as legal adviser to the Govt. had expressed his opinion on the merit of the case at an earlier stage. The representation was rejected by the disciplinary authority without assigning any reason(s). The proceedings have yet not started. My query is that (1) does the C.O has any other remedy for getting the I.O changed (2) can the C.O ask for reasons for rejection of his request (3)any case laws please

Dinesh PL   22 August 2011 at 15:13

How to change the name in dpi chennai

Respected Sir/Madam,
I Thirulogachander PL from chennai and i had changed my name as Dinesh PL in Tamilnadu Gazette by last month. Now i had to change it in all my documents Like 10th, 12th, UG Marksheets and convocation certificates. Kindly help me

Thanks & Regards
Dinesh PL

Anonymous   21 August 2011 at 22:04

Matrilineality and patrilineality

how the law describes matrilineality and patrililineality? if a person wants to change from patrilineality to matrilineality at the age of 30(thirty)years according to law is this possible?

Ram Sowrya   21 August 2011 at 21:16

Complaint for non-compliance against school

Dear Experts,

I have filed RTI applicaiton to Dist. Education Officer[DEO], to seek some information of a school.

The DEO transferred my RTI application that, the named school is under purview of RTI Act.

Notwithstanding, the School rejected that it doesnt come under purview of RTI Act.

I filed complaint in the Commission, which is pending.

For additional remedy, I apporached an NGO, they said they will file a complaint for non-complaince of RTI to
District Collector,DEO,Director of School Education

Query:
1) Can any one can file complaint againt school, as they are not the RTI applicant.

2) If so, will they have to face any consequences for giving complaint for
non-complaince of RTI against school, as they are not the RTI applicant.

Please enlighten me

manjeet singh   21 August 2011 at 19:29

A govt employee become a lic agent

i want to know a govt/autonomous body employee can become a LIC agent/

talklegaly   21 August 2011 at 18:18

Bar association membership

advocate enrolled with state bar council of UP, wants to get membership of delhi bar association, is he entitled to do so, if not why, can the bar association of delhi deny him membership, since he is advocate, who can practice anywhere in india...the reason for his want of taking membership of delhi bar association is, since hea practice in ncr noida of UP, which is a part of delhi ncr, he comes across cases of delhi also..

amla   21 August 2011 at 10:13

Is there age limit to do llb

Need to confirm tht is there any age limit to do LLB.

Anonymous   21 August 2011 at 09:20

Bar association membership registration

one of my friend who is enrolled with up bar council went to delhi bar association for registration as member, but they replied only advocates enrolled with bar council of delhi, can become members of bar association in delhi, but as per learned experts, is it not unfair with refrence to notification of section 30 of advocates act which says an advocate can practice anywhere in india, and now, without transfering his/her enrolment, pls guide

Arka Foundation   20 August 2011 at 23:51

Conditions to get noc from traffic?

Dear Experts,

It is mandatory for a school to get NOC from TRAFFIC DEPT, to run the school successfully.

In this connection, please quote relevant and governing law/bye-law/rule/regulation/
G.O./Memo/Order/Circular/Notification for
schools [under Pvt Management Bodies]
to get a NOC from the TRAFFIC POLICE DEPT. in A.P.

Rahul Singh   20 August 2011 at 12:54

Motor vehicles act

One Pvt.Jeep is insured with us in India, when moving in Nepal person in vehicle was killed by mioist attack.LR's have filed claim in Indian Claims Tribunal for compensation.
My point is-(1)That indian court has no jurisdiction? (2)That as per policy such act of death is not covered in the risk? (3)That driver had no D/L for driving in foreign territory? (4)That no permit to ply in foreign territory?
-Kindly give suggestion on the point that such claim is not tenable in indian court & also appropriate ruling? It's urgent.