I need lawyer at Tezpur to collect certified copy of order at district and sessions court Tezpur, Assam.
CPSharma
16 March 2017 at 00:24
I have filed a complaint under section 138 n.i. act. accuse accepted his failure to pay Rs.1152000 for which he issued the cheques. trial court passed the orders and accuse is sentenced for one year S.I. and to pay compensation of rs.1252000. i have paid rs.41000 court fees and almost 4 yrs. has been passed. expenses are more than 2 lacs (3 times case transferred court to another court on the jurisdiction subject matter). now i want to file an appeal before addl.session judge to enhance the sentence of one year S.I. and compensation. accuse is also filing his appeal against the trial court orders. kindly suggest me the citations so i can claim max.compensation, court fees, expenses, interest etc. and accuse could be bounded to pay atleast 50 percent of compensation to suspend the sentence.
Mayank Arora
16 March 2017 at 00:13
Dear Experts,
Can a mediation agreement be signed by the advocate on behalf of the party?
My recovery suit is in mediation. Both the parties agreed to the terms and the mediator took signatures of both parties on a draft agreement. The final agreement was to be signed next week.
Next week, I turned up and signed the final agreement. The other party sent their advocate. The mediator said that even the advocate's sign is sufficient because he has a vakalatnama (even if the party didn't sign).
When the matter went for hearing in the court afterwards, the judge questioned the missing signature of the other party. The other party claimed that they had been forced to sign the agreement by the mediator.
Please guide who is correct in this case- the mediator or the judge? Can the mediation agreement be held valid if it has been signed by the advocate of the other party?
Durgesh
15 March 2017 at 23:45
Sir I m currently working with public sector bank as officer i want to join ssc cgl. is noc is mandatory? As bank may refuse to give noc so what i have to do mention in cgl form that I m working or not. kindly suggest.
Ajoy Das
15 March 2017 at 23:31
have lic agent code. But now i am joining Govt Employee as a school teacher. Can i continue of my lic business??
Anonymous
15 March 2017 at 22:50
dear sir,
mare dada and dadi ka ghar hai mare dadi kai parelasis hai 3 years pahle mare father ki death ho gai or 2 sal pahle mare daddi ji ko paralasis atack hua to hamare cacha ko unki sewa kai liye pure pariwar kai sath bulaya gaya per wo unki sewa nahi karte hai or mare dadda ji ka baar baar kahne per bhi wo house ko khale nahi kar rahe hai makan daddi kai naam sai hai joske karan hamare dadda daddi ko bua kai ghar jana pada kyo ki wo unko damki date rahte the hum logo hai unki fir bhi ki per police says ye parivarik mamla hai or wo kabja kar rahe hai esme hum logo ko kya karna cahiye mare dada dadi nai unko paper mai nikal kar or unke dono ladko ko apne jadad sai bedakhal kar diya hai kirpya bataye ki wo kya kare ki unka ghar chacha sai khali ho jai.
regards
sunny chopra
shruti
15 March 2017 at 21:50
Case under section 18,19,20,22and 23 of DV act filed by my friend An interim order has been granted by court of RS 4000/-. It is further mentioned to put up file on 6.4.17 for sakshaya applicant. Kindly guide for following points-(1) how the case shall proceed further?what is meant by evidence stage?(2) whether she can typed her bayan in place of presenting herself in court?(3) she want to get bayans of 4-5 person in this case. Whether she have to file shapath patra of them in court or bayan can be given without producing shapath patra. If shapath patra are to be given, whether all to be given one time or may be in piece meals. What is time limit of submitting shapath patra in court?
Anonymous
15 March 2017 at 21:15
I have issued a dd through idbi bank on 10jan2017. Value is Rs.115000. I have lost it before it found by benificiery. How can i cancelled it and found my money back. Is there beniciciary sign is must because bank auth. Saying that need to buyer and benificiary.
Rajendra
15 March 2017 at 20:57
can a person register his Will which includes only immovable property (Home) situated in unauthorized colony in Delhi at Sub-Registrar Office.
Partition
Hello Experts,
A husband has acquired a property during his life time and the same property was gifted to his wife by way of a gift settlement deed. Now after 10 years the husband died and sons had filed a partition suit against the self acquired property. How far it is maintainable in the Court of Law. Plz suggest.
Thank You.