Sam Christopher
26 November 2014 at 16:47
Dear Experts,
My Father bought a 10 cent land in my native in 1991.Since he was in Mumbai we could not take care of it. He returned to native in 2008 and started fencing the area. Suddenly another party came and showed and showed the document that they own 4 Cents in the same land which they bought in 1993. Later we realised that the total area of the plot is 100 cents and the vendor sold 104 cents. ie our part of 4 cents sold twice. We filed a case and it is on for 4 years till now no one has come from the court to measure our plots. We have filed in district court. Now Party B has filed a case in high court to put a stay on the proceeds of District court till high court give the verdict. Please let us know what we should do now? Shall we approach supreme court for this case. How to proceed on this. Pls guide
Pranav Parmar
26 November 2014 at 16:29
Dear Sir,
section 139(1) of income tax said that if the "total income" of a person is less than maximum amount chargeable to tax then no return is required to file.
My quarty is that
section 139 said word total income that means after deduction of Vi-A deduction.
But many experts said that it is before chapter VI-A deduction. it means it is gross total income.
why the experts are saying like this. is anywhere is mentioned that it before deduction of Chapter VI-A deduction
Please clarify
Vivek
26 November 2014 at 16:25
Co accepts money but fails to issue shares agst it ?
What is remedy available in law ?
Prithviraj p.rane.
26 November 2014 at 15:39
where and how to find highcourts tesult here?
khusbu....
26 November 2014 at 15:36
Hello members
Sir my husband is living in rent for last 6 mnth..and iam living in matrimonal house.he file divorce case and i file dv act case..in which only2500 decided as maintence..which is also nt given by my husband...he is nt paying electricity bill,cylinder cable expenense etc...wat should i do...as iam housewife doing studing...pls suggest me something to improve my condition...
Anita Sahu
26 November 2014 at 15:20
Hi All,
Can somebody help me with the problem I am facing.
I want to apply for a fresh passport. My date of birth is 25th Feb,1991.
Issue is my surname,my father/mother's surname is missing from my birth certificate where as exist in all other certificate.
Please suggest what is the solution for this problem??
Member (Account Deleted)
26 November 2014 at 14:52
Dear Sir,
I had bought an enclosed garage which is a separate unit from the building from the landlord of building in 1994. The agreement clearly states the purpose of the garage being commercial with permission to have separate electric meter and water connection. Recently the plot is up for redevelopment and the builder is promising 2 stilt parking slots which he is promising to enclose after OC is received for the building. On questioning the legality of such construction, he termed my garage as illegal and so he cannot give any FSI to me. However, the government plans received under RTI does show my garage.
Another aspect being the tenants of the building are not ready to accept any commercial activity in the building post re-development.
Can you please advise me as to what I am legally entitled to?
AMAR RANU
26 November 2014 at 14:33
Recently,a magistrate trial court has rejected a discharge application on the ground of "premature" made u/s 245 immediately on the completion of pre-charge evidence and secondary evidence.
When exactly such a discharge application should be made?
What is the remedy now?
It is understood that magistrate wants that cross of the complainant is required,which the opposite party has not done and filed above said discharge application.
Whether it is compulsory under the law to complete said crossing of the complainant without which no discharge application can be entertained by the trial court?
Notice u/s 147
I have received a notice u/s 147 of IT act for AY 2007-08 in Nov '14. And can AO of another jurisdiction send a notice while I have filed my return in some other jurisdiction.
What is the time limit for receiving a notice u/s 147 of the income tax act. Can an assessing officer of erstwhile jurisdiction issue a notice u/s 147