Anonymous
13 March 2011 at 08:38
I own a Fireworks selling shop.Recent notice from the District Collector instructed to comply with Rule no. 83(4)a - Emergency Exit.Since the premise is rented, the landlord(society) does not permit me to make an emergency exit. Please give me an advice.
A Cheque dated 26.07.2011 was issued by a person. The cheque was lastly presented to the Drawer's Bank for payment on 27.01.2011 as there was holiday on 26.01.2011.
The Bank returned the cheque with the reason:
Not valid and insifficient fund.
Notice issued
Whether the complaint under Section 138 is maintainable?
visha lranjan
12 March 2011 at 16:20
what are the aims and objectives which a private limited company CAN NOT have??
OR
to put it in another way what are the businesses or services which a private limited company can not undertake ??
legal eagle
11 March 2011 at 16:22
sir/madam, i wanted some case laws [preferably sc]regarding where administrator has been appointed by the court to look into the affairs of the company under section 402 of company act 1956
Anonymous
11 March 2011 at 13:47
hi...
sir,
my husband is in prison faridabad for PO case.he was arrested on 2nd of feb 2011...
actually he is a business man and his driver was missusing his name and due to that he arrested....we are trying for his bail...it takes a long tme....article 420 and po case is placed on his name..
kindly inform me the process of bail n duration also.
case has been rejected in session and lower court also...usually judges always see article only and refuse to read full case....kindly help me....
Anonymous
10 March 2011 at 16:01
Can someone provide me the stamp duty payable on slump sale agreement. The assets are situated at Punjab and registered office is at Delhi.
Thanks & regards
Lawrence Chettri
10 March 2011 at 10:48
Dear Sir,
I would request you to please help me to understand the parameters & other qualifications required or need to be met or fulfilled by a Multinational organisation to commence a banking business in India.
Regards
Lawrence
Regarding Letter of Credit - (L/C at sight)
We have received a Transferable and Irrevokeable L/c at sight from HK buyers. We have transfered this L/c at sight to other exporter.
There is a clasue in it that, attach swift message along L/c for collection. the buyer has not send the swift message. But we have send the letter of credit for collection without swift message, along with other documents like bill of lading, origin cert, shipping bill, insurance cover etc.
Now, the Banker is asking us to get the swift message from the buyers, until then the bill will be pending at the table of L/C issuing bank.
So, pls advice what to do?
This is LC at sight. I have not understood the meaning of it. Because it is not paid by the Bank at the time of presentation, they have send it for collection. We have already send the goods to the buyer. We have proof of sending goods. We are at risk or not. We have covered ECGC.